АБЛАЄВ: «Сподіваюся, фрістайлісти покажуть у сезоні високі результати»

Головний тренер збірної з лижної акробатики підбив підсумки збору в Швейцарії

Головний тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв підбив підсумок місячного збору в Швейцарії, розповів про найближчі змагання, підготовку до них та мотивацію команди:

«Збір в Австрії тривав майже місяць. Ми на ньому відпрацювали стрибки, які будемо виконувати взимку: на Кубках світу та чемпіонаті світу. Також були проведені контрольні змагання, на яких спортсмени мали показати найскладніші стрибки. З чим вони дуже добре впорались.

Наразі ми готуємось до збору в Фінляндії на снігу, який розпочнеться 15 листопада. І всі стрибки, які вони виконували на воді, вони будуть переносити на сніг, і відпрацьовувати приземлення.

Ми вже багато років їздимо в Метменштеттен. Там одні з найкращих умов для лижної акробатики, адже там є батути і лонжа, яку ми постійно використовуємо для підготовки найскладніших стрибків, і потім їх переносимо на трампліни. Хлопці і дівчата вмотивовані, стан добрий, всі хочуть перемогами прославляти Україну на міжнародній арені, адже іншого виходу немає - тільки вперед.

Найближчі змагання - це Кубок світу в Фінляндії. Ми туди їдемо 15 листопада, будемо там тренуватись і готуватись до цих змагань. Пізніше будуть два Кубки Європи, на яких будуть змагатись наші юніори. Зараз ми готуємось до виїзду на цей збір, і сподіваюсь, що команда в цьому сезоні покаже високі результати».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»