Підраховано суму, яку Шахтар заробив у Лізі чемпіонів

«Гірники» поповнять бюджет кількома десятками мільйонів євро

Цього тижня «Шахтар» завершив виступ у Лізі чемпіонів-2022/23, фінішувавши на третьому місці в групі з «Реалом», «Лейпцигом» та «Селтіком», і виборовши путівку до плей-оф Ліги Європи.

За підрахунками @SwissRamble, участь у Лізі чемпіонів принесла «Шахтарю» 41 мільйон євро, що близько до заробітку «Аякса» (44 мільйони євро), «Брюгге» (42 мільйони євро) та «Зальцбурга» (36 мільйонів євро).

@SwissRamble

Втім, «гірники» всерйоз відстали від європейських клубів з топ-чемпіонатів, і багато в чому через низьку вартість телевізійних прав. За цим компонентом «Шахтар» посів останнє місце серед усіх учасників групового турніру, зумівши виручити вкрай скромні 500 тисяч євро, тоді як «Парі Сен-Жермен» отримав за телевізійні права 32,8 мільйони євро.

@SwissRamble

А ось виплати за клубний коефіцієнт, що базується на успішності виступів команди за останні 10 років на європейській арені, принесли «Шахтарю» 20,5 мільйонів євро. Цей показник - вищий за середній, якщо брати до уваги всіх учасників групової стадії Ліги чемпіонів.

@SwissRamble

Саме клубний коефіцієнт став найбільшою статтею загального доходу, який отримає «Шахтар» від виступу в ЛЧ-2022/23.

@SwissRamble

Нагадаємо, що у 1/16 фіналу Ліги Європи суперниками «Шахтаря» можуть стати ПСВ (Нідерланди), «Ренн» (Франція), «Рома» (Італія), «Уніон Берлін» (Німеччина), «Манчестер Юнайтед» (Англія). , «Мідтьюлланд» (Данія), «Нант» (Франція) або «Монако» (Франція). Жеребкування цього раунду відбудеться 7 листопада.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Коментарі