Поза політикою. Президент ФІФА опублікував відкритий лист

Джанні Інфантіно звернувся до учасників чемпіонату світу

Президент ФІФА Джанні Інфантіно та генеральний секретар Фатма Самура опублікували відкритий лист до всіх 32 учасників майбутнього чемпіонату світу із закликом залишити осторонь усі політичні розбіжності:

«Будь ласка, давайте тепер зосередимося на футболі. Ми знаємо, що футбол не існує у вакуумі, і ми, як і ви, розуміємо, що існує багато викликів та труднощів політичного характеру у всьому світі. Але, будь ласка, не дозволяйте затягувати футбол у кожне існуюче ідеологічне чи політичне протистояння.

У ФІФА ми намагаємося поважати всі думки та переконання, не роздаючи моральних уроків решті світу.

Однією з найбільших переваг світу є саме його різноманітність, і якщо інклюзія щось означає, це означає повагу до цього розмаїття. Жоден народ, культура чи нація не «кращі» за будь-які інші.

Цей принцип є основою взаємної поваги та недискримінації. І це також одна з головних цінностей футболу. Тож, будь ласка, пам'ятаємо все про це і нехай футбол посідає центральне місце».

Раніше ФІФА продали російському телеканалу права на трансляцію ЧС-2022, а прохання України виключити росію з ФІФА залишили поза увагою.

Олег Дідух Джерело: Sky Sports
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 22 травня 2024, 08:00 2

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі