Ворскла – Львів. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Львів'яни поки що здобули єдину перемогу у перенесеному поєдинку першого туру

У Мінаї у п'ятницю, 4 листопада, зустріччю полтавської «Ворскли» з футболістами «Львова» відкриється 11-й тур української Прем'єр-Ліги. Наразі суперників у турнірній таблиці розділяє п'ять очок. Номінальні господарі поля знаходяться на 9-му місці, маючи у своєму активі 11 очок, а львів'яни розташувалися на 14-му місці з шістьма набраними очками.

Ворскла

Підопічних Віктора Скрипника цього сезону, можна сказати, кидає то в жар, то в холод. Вдалі матчі, яких поки що не так багато, чергуються з просто поганими, а іноді навіть провальними. Достатньо сказати, що рівно половину з десяти проведених поєдинків «Ворскла» програла. З іншого боку, полтавській команді в актив можна записати перемоги над «Інгульцем», «Чорноморцем» та «Минаєм», а також нічиї з київським «Динамо» та «Олександрією».

Насамперед, треба звернути увагу на те, що «Ворскла» має досить пристойний підбір гравців, які мають досвід виступу не лише у чемпіонаті України, а й інших країнах. Але їхній потенціал ще повністю не розкрився. Йдеться про таких футболістів як Денис Олійник, Владлен Юрченко, Василь Кравець. А ще є Володимир Чеснаков, Ігор Пердута, Сергій Яворський, Олександр Скляр, Андрій Бацула, Руслан Степанюк, бразильські легіонери Феліпе та Марлісон. З таким складом команда справді здатна боротися за високі місця, ніж перебувати в середині турнірної таблиці.

Є деякі питання і до голкіпера Дмитра Різника, який вже постійно залучається до збірної країни. Він, на жаль для полтавських вболівальників, став частіше помилятися і пропускає багато голів. Між іншим, за цим показником (14 пропущених м'ячів) «Ворскла» знаходиться серед найгірших у Прем'єр-Лізі.

Цілком можливо, що впевнена перемога у попередньому турі над «Минаєм» 2:0 (до речі, на тому ж стадіоні, де пройде і майбутній поєдинок із «Львовом»), допоможе полтавцям подолати тривалу кризу і далі справи у них підуть набагато успішніше.

Львів

Якщо «Ворскла» таки перебуває в середині турнірної таблиці і намагається піднятися вище, то у «Львова» справи цього сезону складаються ще гірше. Лише одна перемога у 9 іграх. Це явно не той результат, на який чекали на старті керівники клубу та вболівальники від підопічних Олега Дулуба.

Вже більше місяця команда не може досягти успіху. А якщо брати по турах, то єдина перемога була зафіксована у першому турі над «Минаєм» 1:0. Але тоді гра була перенесена і відбулася не у серпні, а наприкінці вересня.

На відміну від майбутніх суперників, склад львів'ян явно молодший і менш досвідчений. З тих гравців, які можуть бути прикладом для молоді, можна відзначити хіба що воротаря Олександра Ільющенкова, Романа Нікітюка, Павла Полегенька та Богдана Мишенка. Звідси нестабільність у грі, втрата концентрації та, як наслідок, недоотримані очки. Так було в поєдинку із «Зорею» (2:3), коли вирішальний гол був пропущений на останніх хвилинах. У зустрічі з «Вересом» за рахунку 1:1 львів'яни пропустили два голи протягом трьох хвилин у другому таймі. А у грі з «Олександрією» перший гол у ворота «Львова» було забито на другій компенсованій хвилині першого тайму.

Але всі невдалі серії колись перериваються. Саме на це, напевно, сподіваються шанувальники «Львова», чекаючи на гру з «Ворсклою». Чи спроможні львівські футболісти виправдати ці очікування, розсудить сама гра.

Статистика матчів

У чемпіонатах України в Прем'єр-Лізі команди провели 14 матчів. 6 перемог у «Ворскли», 3 у «Львова» та 5 зустрічей завершилися внічию. Різниця забитих та пропущених голів 17-12. У сезоні 2021-2022 років суперники грали один з одним двічі. У Полтаві виграли господарі поля із рахунком 4:1. Голи у переможців забили Степанюк (2), Кане та Тілль, а у гостей Довгий. У Львові було зафіксовано нічию 1:1. Тут відзначилися Ременяк у львів'ян та Амількар у «Ворскли».

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник, Кравець, Чеснаков, Зайков, Пердута, Челядін, Бацула, Олійник, Юрченко, Марлісон, Степанюк

«Львів»: Іллющенков, Полегенько, Нікітюк, Муравський, Крушинський, Грисьо, Васильєв, Мишенко, Вовкун, Бугай, Нич

Прогноз на протистояння:

Гра, на наш погляд, пройде з невеликою перевагою «Ворскли» і завершиться її перемогою з рахунком 2:1

4 листопада, п'ятниця

«Ворскла» - «Львів»
Минай. Стадіон «Минай». Початок о 13.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ВОРСКЛА - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр - Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua - 2:1
  • 1.67
  • 3.80
  • 5.20
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.69
  • 3.80
  • 5.10
Сделать ставку Зробити ставку
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 20:53 6

На Артема Довбика чекає чергова зміна тренера

Коментарі