У Польщі розпочали будівництво захисного паркану на кордоні з росією

Робота розпочалася 2 листопада

Польща 2 листопада розпочинала роботу з будівництва тимчасового огородження на кордоні з калінінградською областю рф.

Про це на прес-конференції заявив міністр національної оборони Маріуш Блащак:

«Безпека на кордоні Польщі з регіоном буде посилена шляхом ущільнення цього кордону».

За словами Блащака, споруду збудують за аналогією до тієї, яку побудували раніше на польсько-білоруському кордоні. Паркан складатиметься з трьох рядів колючого дроту.

«Це дамба заввишки 2,5 метра та завширшки 3 метри. Вона буде обладнана системою периметрії, тобто приладами, які дозволять вести електронний нагляд. Ми хочемо, щоб кордон був щільним»,- сказав голова Міноборони Польщі.

Міністр національної оборони Польщі зазначив, що під час будівництва нового паркану країна використовує досвід, набутий при загостренні ситуації на кордоні з білоруссю, коли восени 2021 року тисячі мігрантів з рб штурмували кордон Польщі:

«Немає сумніву, що ця тимчасова огорожа запобігла гібридній атакі з території білорусі або значно уповільнила атаку. Тому ми дійшли висновку, що таку огорожу треба будувати на кордоні з калінінградською областю».

Повідомляється, що голова Комітету держбезпеки рб Іван Тертель заявив про нібито запровадження Польщею військових контингентів НАТО на територію білорусі. За його словами, 101 повітряно-десантна дивізія США, яка начебто «готується» вторгатися в білорусь, вже мовляв прибула до Польщі.

Зазначимо, що 2 жовтня стало відомо, що Польща збудувала 187-кілометрову стіну на кордоні з білорусією. Висота побудованої стіни - 5,5 м. Огорожа зроблена зі сталевих панелей висотою 4,5 м з колючим дротом.

Данііл Агарков Джерело: ТСН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 червня 2024, 22:40 5

Українець опублікував сторіз у Instagram і назвав Кіліана «crack»

Коментарі