АЕК Ларнака – Динамо. Прогноз та анонс на матч Ліги Європи

Гра за честь. І за Лігу конференцій

27 жовтня у Ларнаці відбудеться поєдинок п'ятого туру Ліги Європи між місцевим АЕК та «Динамо». Матч буде схожий на фінал: обидві команди втратили шанси на плей-оф Ліги Європи, але претендують на єдину путівку до Ліги конференцій. Для того, щоб отримати євровесну, динамівцям потрібно обов'язково вигравати.

АЕК

Після чотирьох турів групового турніру Ліги Європи в активі АЕК три очки. Ці бали команда здобула за перемогу над «Динамо». Решта поєдинків у групі кіпріоти програли. Але саме АЕК у букмекерів та фахівців вважається фаворитом у боротьбі за третє місце у групі, що дає право зіграти навесні у Лізі конференцій, адже для того, щоб вирішити турнірне завдання, острів'янам потрібно не програти віце-чемпіонам України. Будь-який інший результат поєдинку їх однозначно влаштує.

Напередодні гри з «Динамо» АЕК провів поєдинок внутрішнього календаря. У восьмому турі чемпіонату Кіпру колектив із Ларнаки на виїзді у принциповій зустрічі поступився АПОЕЛ - 0:1. Підопічні Ольтри пропустили гол наприкінці першого тайму.

Після цієї поразки АЕК опустився на п'яте місце у турнірній таблиці. У активі команди 13 балів.

Динамо

На Кіпр віце-чемпіони України діставалися транзитом через Кишинів. Автобусом. Дев'ять годин. Далі літаком до Ларнаки. У столиці Молдови українці провели повноцінне вечірнє тренувальне заняття, після чого зранку відбули до пункту призначення.

У складі динамівської делегації - 22 футболісти. Поза заявкою традиційно опинилися травмовані Бущан, Бойко та Шапаренко, до яких приєднався Дубінчак, у якого перелом ребер. А також Кулач та Лонвейк, не заявлені на Лігу Європи.

Про моральний стан «біло-синіх» можна лише здогадуватись. Перед візитом на Кіпр підопічні Луческу у чемпіонаті України провели черговий непоказний поєдинок. У рамках дев'ятого туру УПЛ кияни на рідному стадіоні поділили очки із «Ворсклою» 1:1. Після цієї нічиєї «Динамо» міцно влаштувалося в середині турнірної таблиці (на восьмому місці).

Особисті зустрічі

Майбутня гра стане для суперників лише другою очною. Перший матч, що відбувся 15 вересня у Кракові, завершився мінімальною перемогою кіпріотів 1:0.

Прогноз

Якщо динамівці по-справжньому розраховують на продовження єврокубкової боротьби, їм потрібно обов'язково зібратися, згуртуватися і зіграти так, як вони вміють. А те, що вони вміють, сумніватися не доводиться: хоч би на прикладі недавніх поєдинків кваліфікації Ліги чемпіонів (проти «Фенербахче» та «Штурму»).

Незважаючи на тривалу ігрову кризу та кадрові проблеми, класово та індивідуально «Динамо» все-таки сильніше за АЕК. Тому киянам потрібно просто реалізувати свою перевагу, втілити її у забиті м'ячі.

АЕК - команда непроста, і перша гра між суперниками це вкотре підтвердить. Проте кияни - нічим не гірші. Як мінімум. До того ж, команда Ольтри має явну Ахіллесову п'яту: захист. У чемпіонаті Кіпру АЕК після восьми турів пропустив вісім м'ячів. Для одного з лідерів першості - забагато.

Якщо динамівці зуміють проявити себе, знайти слабкі місця суперника, вони зможуть розраховувати на перемогу. Припустимо, що команда Луческу переможе 2:1.

АЕК: Пірич - Томович, Густаву, Тричковські, Гарсія, Мілічевич, Росалес, Понс, Наум, Д'юрчо, Альтман

«Динамо»: Нещерет - Тимчик, Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв, Циганков, Кабаєв, Буяльський, Бесєдін.

27 жовтня, четвер

АЕК - Динамо Київ
Ларнака. «АЕК Арена - Георгіос Карапатакіс». 19:45
ТБ-трансляція - MEGOGO
АЕК - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Джон Бітон (Шотландія)
Прогноз Sport.ua - 1:2
  • 3.25
  • 3.35
  • 2.35
Сделать ставку Зробити ставку
  • 3.30
  • 3.40
  • 2.37
Сделать ставку Зробити ставку
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:21 6

«Галактікос» виграли 36-й титул чемпіона Ла Ліги

Коментарі