Президент Гвінеї-Бісау після зустрічі з путіним приїхав до Зеленського

Намагається всидіти на двох стільцях

Президент Республіки Гвінея-Бісау Умару Сісоку Ембало, який 25 жовтня зустрічався в росії з президентом рф владіміром путіним, зустрівся в Україні із президентом Володимиром Зеленським і назвав Україну стратегічним партнером.

Будучи у путіна, Ембало просив у нього допомогти із постачанням воєнної техніки, а також заявив, що приїхав «як брат і як друг». Також він заявив, що вдасться знайти діалог між «двома братніми народами», маючи на увазі Україну і росію.

Під час брифінгу у Ембало попросили пояснити його позицію, на що він відповів, що і Україна також є партнером Гвінеї-Бісау:

Україна теж наш партнер стратегічний, те саме я сказав вчора (під час зустрічі із путіним - ред.). І я не приховую, що росія завжди була наш стратегічний партнер. І навіть на тлі війни стратегічне партнерство лишається… В принципі, я не був налаштований обговорювати, хто був більшим партнером, а хто меншим.

Я такий за своєю натурою, що… якщо я когось визначаю своїм другом, то це назавжди».

Ембало також додав, що позиція його країни була продемонстрована 12 жовтня, коли Гвінея-Бісау підтримала резолюцію Генеральної Асамблеї ООН із засудженням незаконних «референдумів», які росія влаштувала на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Данііл Агарков Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:38 146

У саудівському Ер-Ріяді пройшло велике шоу боксу