Вадим ГУТЦАЙТ: «Глядачі на трибунах? Головне – безпека»

Міністр спорту України – про проведення спортивних заходів

Міністр спорту України Вадим Гутцайт розповів про проведення спортивних заходів в Україні під час війни.

«Головна ідея, яка була у нас з початку війни - збереження спорту. Звісно, із самого початку це важко було зробити. Але вже з весни я говорив із прем'єр-міністром, щоб наші спортсмени, збірні приймали участь у турнірах, проводили збори. Важливо, що на сьогоднішній час ми зберегли всі наші спортивні команди.

У нас є призери чемпіонатів світу, чемпіонатів Європи, чемпіони світу. З початку війни наші спортсмени завоювали більше двох тисяч медалей. Спорт - це позитив, який несе настрій людям. В країні розпочався футбольний чемпіонат, тепер розпочнеться чемпіонат України з баскетболу. Хочеться, щоб уваги до спорту після нашої перемоги було би більше».

«Глядачі? Головне питання - це безпека. Чи буде час і змога під час тривоги пройти всім у сховище? Відповідь очевидна. Тому ми прийняли рішення, що безпека - це головне. Бо якщо, не дай Бог, буде приліт, то ми закриємо всі чемпіонати».

«Чи вплине переніс матчу «Динамо» - «Металіст» на старт сезону у Суперлізі? Сьогодні зранку була тривога. Вчора було три тривоги. Будемо переносити матчі, чекати поки завершиться тривога і починати матчі. Під час тривоги будемо знаходитися у сховищі. Якщо тривога буде довго - будемо переносити матчі на наступний день», - сказав Гутцайт на прес-конференції, яка була присвячена старту нового сезону Суперліги Parimatch.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі