Таблиця коефіцієнтів. Нас обійшла Туреччина. Україна не матиме 5 клубів

Дніпро-1 порадував фанатів, Шахтар випустив перемогу, в Динамо катастрофа

Три українські команди у мід-вік зі змінним успіхом провели матчі 4-го туру єврокубків. У таблиці коефіцієнтів УЄФА Україна пропустила вперед Туреччину і втратила 15-ту позицію, яка дає право на участь 5 команд через один євросезон.

11 жовтня у 4-му турі Ліги чемпіонів «Шахтар» на останніх секундах гри втратив перемогу проти «Реалу» (1:1).

13 жовтня «Дніпро-1» за рахунок переможного голу Артема Довбика на 90+1 хвилині переграв «Вадуц» з Ліхтенштейну (2:1). А от столичне «Динамо» у Лізі Європи зазнало 4-го поспіль фіаско, знову програвши французькому «Ренну» (0:1).

За тиждень Україна додала до рейтингу 0.600 балів (перемога та нічия дали 3 очки, поділені на 5 клубів). Сезонний набір становить 3.700, і це 25-те місце у поточній єврокампанії.

У 5-річному рейтингу, який набуде завершеного вигляду наступної весни, Україна спустилася з 15-го на 16-те місце (27.500 бала), пропустивши вперед Туреччину.

У Туреччини 4 клуби здобули в четвер 4 перемоги (Фенербахче, Трабзонспор, Башакшехір, Сівасспор) і зробили потужний ривок на 4 позиції вгору (+2.200 за тиждень з урахуванням бонусів за прохід далі), обігнавши одночасно Україну, Швейцарію, Данію та росію.

За такого розкладу, у разі фінішу навесні на 16-й позиції, Україна через сезон буде представлена лише чотирма клубами (тільки одним у Лізі чемпіонів та трьома у Лізі конференцій).

Із плюсів ситуації відзначимо, що погано йдуть справи у Швейцарії, яка знизилася до 15-ї позиції. Цюріх програв 4-й матч поспіль, а Базель награв лише на нічию, щоправда, залишається лідером своєї групи.

Досягнення за тиждень у конкурентів:

Попереду ще 2 єврокубкові тижні цього року та 6 матчів українських команд. І сподіваємось на євровесну.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2023

Поточний рейтинг (впливає на розподіл путівок у сезоні 2024/25)

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 19

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Коментарі