Генштаб: На допомогу російській армії на Донеччину відправили 500 злочинців

Ранкове зведення генерального штабу ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що для посилення російської армії на тимчасово окупованій території Донецької області прибуло підкріплення з 500 відмобілізованих кримінальних злочинців.

«Командирами новоприбулих підрозділів призначили офіцерів з числа колишніх російських правоохоронців. Командування російських військ видало розпорядження про вилучення мобільних телефонів у всіх мобілізованих, що прибувають.

Минулої доби окупанти завдали 8 ракетних та 15 авіаударів, здійснили понад 70 обстрілів з РСЗВ. Три крилатих ракети Х-22 противника не долетіли до цілей. Від ворожого вогню постраждали об'єкти та цивільне населення більш ніж 25 населених пунктів. Серед інших - Новомихайлівка, Залізничне, Спірне, Давидів Брід, Благодатівка і Мирне. Удари по Харкову, Запоріжжю, Миколаєву та Нікополю зроблено виключно для знищення цивільних помешкань та критичної інфраструктури міст.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли:

За добу ЗСУ відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам'янка та Тернові Поди.

Наша авіація завдала 23 удари. Є ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, 7 ЗРК. Крім того, наші підрозділи ППО на різних напрямках збили понад 20 БпЛА ворога, зокрема 5 Орлан-10, 15 Shahed-136 та 1 Mohajer-6.

Ракетні війська і артилерія уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 5 позицій ППО, 2 засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу».

Денис Шаховець Джерело: Генштаб ЗСУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 18:48 20

Дар'я прокоментувала відхід свого брата з донецького клубу

Коментарі