І знову останні хвилини. Динамо в гостях програло Ренну

Кияни зазнали третьої поразки у груповому раунді Ліги Європи

До екватора групового раунду Ліги Європи київське «Динамо» підходило з двома поразками в пасиві, а тому в третьому турі команді Мірчі Луческу необхідно було чіплятися за очки в матчі з «Ренном». Однак саме французький клуб був явним фаворитом зустрічі на думку букмекерів та більшості експертів.

З перших хвилин «Ренн» практично повністю захопив ініціативу та створював один за одним небезпечні моменти. Спочатку киянам щастило, але в середині першого тайму дії господарів призвели до взяття воріт. Амін Гуірі однією передачею розрізав оборону «Динамо», а Мартен Тер'є з неробочої лівої влучив у дальній кут воріт Дениса Бойка.

Після цього французи тимчасово віддали ініціативу гостям, яким потрібно було відіграватися, а самі, очевидно, розраховували зловити підопічних Луческу на контратаці. На щастя, на 33 хвилині «динамівцям» вдалася блискуча атака, яка завершилася голом: Артем Бесєдін п'ятою відпасував на Віталія Буяльського, який у свою чергу продовжив на Циганкова, і Віктор розстріляв ворота суперника. З першим ударом голкіпер впорався, але лідер киян вчасно зіграв на добиванні.

На перерву команди пішли за рівного рахунку на табло - 1:1. А перша частина другого тайму нагадувала початок поєдинку: футболісти «Ренна», як і раніше, створювали безліч моментів біля воріт киян, проте в одних епізодах їм не вистачало точності, а в інших на висоті був голкіпер «Динамо» Денис Бойко. Загалом гра була дуже нервовою, українські вболівальники використали більше валідолу, ніж у всіх попередніх єврокубкових матчах цього сезону.

Наприкінці гравці французької команди помітно втомилися, і тут уже, здавалося б, «Динамо» треба пробувати чіплятися за більше, ніж одне очко. Однак наприкінці гра в короткий пас з метою контролю м'яча, яка, очевидно, була настановою головного тренера, призвела до фатальних наслідків. Денис Попов обрізався на лівому фланзі, чим скористався Дуе, який забив переможний гол за хвилину до кінця основного часу.

Доданого часу було замало для того, щоб відігратися. «Динамо» зазнало третьої поразки поспіль у Лізі Європи і продовжує залишатися на останньому місці турнірної таблиці свого квартету. Шансів вийти у плей-оф другого за значимістю єврокубку у команди Мірчі Луческу майже не залишилося, оскільки «Ренн» та «Фенербахче» вже мають в активі по сім балів. До речі, срібному призеру чемпіонату Туреччини «динамівці» у вересні програли також на останніх хвилинах.

Втім, «Динамо» ще може поборотися з АЕКом з Ларнаки за третій рядок і, як наслідок, путівку до Ліги конференцій. Від кіпріотів «біло-синіх» відокремлюють три очки - якраз ціна поразки в першій очній зустрічі. Але для цього потрібно починати набирати очки. Наступного четверга віце-чемпіони України спробують взяти реванш у французького клубу в домашньому матчі. Мірча Луческу має рівно тиждень на роботу над помилками.

Ліга Європи. Группа В.

«Ренн» - «Динамо» - 2:1

Терр'є (23), Д.Дуе (89) - Циганков (33)

Забарний (88)

«Ренн»: Манданда, Мелінг, Теате, Родон, Ассіньон, Терр'є (Аблен, 79), Тет, Угочукву, Буріжо (Трюффер, 85), Гуйрі (Д.Дуе, 64), Майер (Калімуендо-Мюїнга, 64).

«Динамо»: Бойко, Дубінчак, Попов (Вівчаренко, 92), Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв, Буяльський, Кабаєв (Ванат, 79), Бєсєдін, Циганков (Караваєв, 86).

Арбітр: Хосе Санчес (Іспанія)

Стадіон «Роажан Парк» (Ренн, Франція)

РЕНН - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 23:36 6

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Коментарі