Іга Свьонтек не зіграє за Польщу на командному турнірі

Полька дала аргументований коментар щодо свого рішення

Перша ракетка світу Іга Свьотек (Польща, WTA 1) повідомила, що цього року не гратиме у складі збірної Польщі у фінальному турнірі Кубка Біллі Джин Кінг.

Ось як вона прокоментувала своє рішення:

«Я багато думала та обговорювала це зі своєю командою, але я не зможу зіграти на Кубку Біллі Джин Кінг у Глазго. Мені дуже шкода, бо я граю за Польщу завжди, коли це можливо, і завжди викладаюся якнайбільше. Грати у Польщі цього року було почесно, і я сподівалася повторити це наприкінці сезону.

Я розчарована тим, що керівні органи тенісу не дійшли згоди з таких елементарних питань, як календар турнірів, що дає нам лише один день на подорож земною кулею та зміну часового поясу. Така ситуація є небезпечною для нашого здоров'я і може призвести до травм. Я збираюся поговорити з WTA та ITF, щоб щось змінити. Ця ситуація складна не лише для гравців, а й уболівальників, які підтримують наш вид спорту.

Зазначимо, що Іга Свьонтек виступатиме на Підсумковому турнірі, який пройде з 31 жовтня по 7 листопада у Форт-Уерті (США). Вже наступного дня, після закінчення WTA Finals, у Глазго має стартувати Billie Jean King Cup Finals. Збірна Польщі потрапила до однієї групи з командами США та Чехії.

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 07:00 24

Два попередні матчі суперників цієї весни завершилися з однаковим рахунком 4:1 на користь гірників