Шахтар із тенісним рахунком обіграв Металіст у Львові та став лідером

Донецький клуб став одноосібним лідером Прем'єр-ліги

У Львові у рамках 5 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися харківський «Металіст» та донецький «Шахтар». «Гірники» у разі перемоги ставали б одноосібним лідером національної першості, оскільки «Колос» напередодні зазнав поразки. Харків'яни ж за переможного результату могли наздогнати своїх сьогоднішніх суперників у турнірній таблиці.

«Гірники» одразу взяли м'яч під контроль, намагаючись знайти прогалини у масованій обороні суперників. Харків'яни сконцентрували великі сили біля свого штрафного майданчика і перші 15 хвилин досить непогано справлялися з атаками «Шахтаря». Але потім номінальні господарі намацали слабкі місця у захисних побудовах «Металіста». Спочатку Судаков вивів Коноплю «на побачення» з голкіпером, і захисник пробив вище за мету. А потім Мудрик із кутового навісив на ближню штангу, після чого Сікан відкрив рахунок у матчі.

Забивши гол, «Шахтар» продовжив володіти перевагою. Харків'яни тільки в середині тайму зуміли наблизитися до штрафного майданчика суперників. Подвоїти перевагу своєї команди міг Судаков, котрий замикав навіс Коноплі і пробив невдало. Але тиск «гірників» не залишився без нагороди. Судаков вискочив віч-на-віч з голкіпером і відпасував м'яч Сікану, який відправив снаряд у порожні ворота. А через п'ять хвилин рахунок до розгромного довів Зубков, який у центрі штрафного майданчика розібрався з опонентом. Другий асист до свого активу записав Мудрик.

Але й на цьому неприємності для «Металіста» у першій половині зустрічі не закінчились. Мудрик із лівого флангу навісив на дальню штангу, де чатував Сікан, котрий, як і у матчі за молодіжку, оформив хет-трик.

У другому таймі, який, по суті, перетворився на просту формальність, «гірники» помітно зменшили оберти, але при цьому продовжували володіти незаперечною перевагою. Відзначимо дебют у складі донецької команди Єгора Назарини, який вийшов на поле одразу після перерви. Хороший момент не реалізував Мудрик, який пробив поряд зі штангою від лінії штрафного майданчика.

Вийшов на поле і Траоре, котрий став автором наступного голу «Шахтаря». Форвард сповна скористався відскоком після проходу Мудрика і пробив точно у кут. Самому Мудрику забити у поєдинку так і не вдалося, сьогодні він лише асистував. Навіть із пенальті, призначеного за фол у штрафному майданчику проти Бондаренка, Мудрик не переграв Рибку.

«Металіст» таки забив гол престижу. Зробив це Чідомере, який замкнув навіс із кутового. Але крапку у матчі все одно поставили «гірники»: після закидання від Шведа Джурасек другим торканням пробив під голкіпером.

«Шахтар» здобув перемогу з великим рахунком і став одноосібним лідером чемпіонату. У найближчий мід-вік «гірники» протистоятимуть «Реалу» в Мадриді.

Українська Прем'єр-ліга. 5 тур.

«Металіст» - «Шахтар» - 1:6

Чідомере (88) - Сікан (18, 30, 38), Зубков (35), Траоре (72), Джурасек (91)

На 81-й хвилині Мудрик не реалізував пенальті (воротар)

Клименчук (11), Танковський (12), Чайковський (37) - Мудрик (89)

«Металіст»: Рибка, Мизюк, Порох, Романюк, Клименчук, Ралюченко, Чайковський (Панасенко, 46), Танковський (Чідомере, 76), Коркішко (Рязанцев, 86), Прядун (Підлепенець, 46), Картушов (Книш, 60).

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Бондар, Матвієнко, Конопля (Тейлор, 46), Степаненко (Назарина, 46), Судаков (Джурасек, 81), Мудрик, Бондаренко, Зубков (Швед, 60), Сікан (Траоре, 60).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

МЕТАЛІСТ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 02:20 2

Найцікавіші події 27-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Коментарі