У чому відмінності тоталізатора від букмекера?

Розбираємося у відмінностях цих видів ставок

Букмекерські контори - найпопулярніший спосіб розмістити ставку. Ви заходите в пункт прийому ставок, або, що набагато частіше відбувається зараз, відвідуєте сайт, і, знаходячи подію, яка Вам подобається, робите на неї ставку. Усе, коефіцієнт на такий результат події, як би він потім не змінювався, для гравця стає зафіксованим. Інакше працюють тоталізатори, що досі все ще популярні в низці країн, зокрема й в Англії. А поставити там на кінні перегони - це взагалі багатовікова традиція, яку охоче підтримують навіть члени королівської династії. Як же там усе відбувається?

За великим рахунком, на тоталізаторах немає маржі в котируваннях

Організатори беруть собі невеликий, але фіксований відсоток за те, що зберуть з усіх охочих гроші, а після того, як стане відомий результат, по-чесному розділять виграші. А загалом уся сума ставок формує грошовий пул. Його порівну ділять між собою ті, хто правильно передбачив підсумок цього конкретного забігу. До слова, тому багато хто намагається виграти, ставлячи на аутсайдерів. Тоді елементарно буде менше тих, з ким доведеться ділити куш. Тоді як після перемоги фаворита часто і овчинка вичинки не варта - просто повернете собі гроші з невеликою надбавкою. Хіба що раптом першим прийшов досконалий аутсайдер, на якого взагалі ніхто не ставив. Тоді не розіграна сума розглядається як певний "котел". І в наступному розіграші дістанеться переможцям як такий собі "джекпот". У таких випадках доречніше брати варіант із парі на тих, хто може перемогти.

Мінуси тоталізатора досить очевидні

У цьому виді парі немає чіткого розуміння про гіпотетичну суму виграшу. Гравець може знати, на якого коня ставлять найбільше в момент, коли він укладає парі, але потім усе може серйозно змінитися. Рідко дуже вже різко, хіба що спливла якась нова і несподівана інформація. Але все ж про суму потенційного виграшу доведеться більше здогадуватися, без впевненості, що саме такими будуть підсумкові цифри. Саме тому багато хто воліє звертатися до букмекерських контор, де все зрозуміло від початку. Утім, кінські перегони - це своєрідна традиція, яку свято бережуть, перш за все, у манірній Великобританії. І одним з елементів цього все одно залишається зайти в бюро перед обраним заїздом, і "зарядити" на тоталізаторі на те, який же там кінь у підсумку буде першим на фінішній "стрічці".

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 10:50 3

Владислав Крапивцов стане гравцем лондонського клубу