ГУТЦАЙТ: «Не місце росіянам у світовому спорті. На ЧС з дзюдо їх не буде»

Міністр молоді та спорту України добився усунення росіян від ЧС

Збірну росії відсторонили від чемпіонату світу з дзюдо. Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив у Facebook:

«Не місце росіянам у світовому спорті. Зокрема, і на чемпіонаті світу з дзюдо, що відбудеться у Ташкенті.

Спільно з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою, Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, президентом Федерації дзюдо України Михайлом Кошляком, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Угорщині Любов'ю Непоп та нашим чемпіоном світу з дзюдо Георгієм Зантарая ми доклали неабияких зусиль, аби не допустити рф на килим світової першості.

Поки російська армія вбиває українців та нищить ракетами наші міста, країна-терорист має бути вигнанцем для всього цивілізованого світу. Спорт - не виняток. Тож продовжуємо боротися. Наша мета - бойкот і повна ізоляція рф».

«Таке рішення не лише справедливе, але й символічне. За криваву війну проти України російського диктатора позбавили статусу почесного президента Міжнародної федерації дзюдо, а російських дзюдоїстів - права брати участь у престижних міжнародних змаганнях. Країна-терорист має бути вигнанцем для всього цивілізованого світу. Спорт - не виняток», - відзначили у Міністерстві молоді та спорту.

Чемпіонат світу з дзюдо відбудеться в Ташкенті, столиці Узбекистану, з 6 по 13 жовтня 2022 року. Збірну України представлятимуть 13 спортсменів.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 04 травня 2024, 08:55 0

Головні новини за 3 травня на Sport.ua

Коментарі