ОФІЦІЙНО. Де Дзербі очолив англійську команду Брайтон

Попередній наставник «Брайтона» Грем Поттер пішов працювати в «Челсі»

Екс-наставник Шахтаря» Роберто Де Дзербі офіційно очолив «Брайтон», команду Англійської Прем'єр-ліги.

Переговори між 43-річним італійським фахівцем та керівництвом клубу тривали близько тижня та завершилися успішно. Між клубом та коучем був підписаний контракт терміном на 4 роки.

Щойно буде оформлено необхідний дозвіл на роботу, Роберто стане першим італійським головним тренером «чайок».

Роберто Де Дзербі після від'їзду з України залишався без роботи, хоча преса сватала його до різних європейських клубів.

Попередній наставник «Брайтона» Грем Поттер пішов працювати в «Челсі».

Власник «Брайтона» Тоні Блум сказав: «Я дуже радий, що Роберто погодився стати нашим новим головним тренером. Команди Роберто грають у захоплюючий та сміливий футбол, і я впевнений, що його стиль та тактичний підхід чудово підійдуть нашому нинішньому складу».

Технічний директор Девід Вейр сказав: «Роберто продемонстрував безперечні здібності у своїй роботі в Італії та Україні, і те, чого він досяг у Сассуоло, безумовно, виділяється. За короткий час у «Шахтарі» він досягнув подальших успіхів, привівши клуб до перемоги в кубках і очоливши українську лігу, перш ніж війна раптово перервала його перебування там.

Ми раді вітати Роберто і з нетерпінням чекаємо на можливість представити його нашій команді, а також надати йому всю необхідну підтримку, щоб надати свою тренерську філософію і допомогти гравцям продовжити їхній блискучий початок сезону».

Головний виконавчий директор Пол Барбер додав: «Ми розглянули низку відмінних кандидатів, але Роберто був нашим вибором номер один із самого початку та єдиною людиною, з якою ми розмовляли. Не секрет, що наш голова постійно стежить за потенційними тренерами, як тут, у наших національних лігах, так і по всій Європі та у всьому світі, у рамках нашої роботи з планування наступності.

Ми вважаємо, що Роберто ідеально підходить для «Брайтона» в культурному та технічному відношенні й є потрібним фахівцем для продовження прогресу клубу та роботи з цією видатною групою гравців».

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 15:12 1

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі