Іга Свьонтек – Онс Жабер. Прогноз на фінал US Open

Хто забере трофей?

У фіналі жіночого Відкритого чемпіонату США з тенісу зіграють Іга Свьонтек (Польща, WTA 1) та Онс Жабер (Туніс, WTA 5). На думку букмекерів, Іга є фаворитом зустрічі.

На шляху до фіналу обидві тенісистки виграли по 6 матчів. Свьонтек - 1-а сіяна турніру, Жабер - 5-а.

Іга Свьонтек виграла 4 матчі у двох сетах і 2 матчі у трьох. У двох були обіграні Жасмін Паоліні (Італія, WTA 56), Слоан Стівенс (США, WTA 51), Лорен Девіс (США, WTA 105) та Джесіка Пегула (США, WTA 8). Три партії для досягнення успіху польці довелося грати з Юле Німайєр (Німеччина, WTA 108) та Аріною Соболенко (WTA 6). До речі, в матчі з Соболенко Іга програла 1-й сет, а в третьому двічі поступалася з брейком і програвала 2:4, але змогла камбекнути і закрити матч.

Онс Жабер виграла всі свої матчі у двох сетах, окрім гри із Шелбі Роджерс (США, WTA 31). Тоді представниця Тунісу програла 1-й сет, але успішно відіграла дві останні партії. У двох партіях під гарячу руку Онс потрапили Медісон Бренгл (США, WTA 61), Елізабет Мандлік (США, WTA 144), Вероніка Кудерметова (WTA 18), Айла Томлянович (Австралія, WTA 46) та Каролін Гарсія (Франція). З Каролін Жабер йшла у статусі андердога, але за підсумком Онс дозволила Гарсії взяти лише 4 гейми (6:1, 6:3).

Instagram. Онс Жабер

Свьонтек цього року мала вінстрік із 37 матчів, під час якого вона виграла 6 трофеїв: хардові турніри в Досі (Катар), Індіан-Веллсі (США) та Маямі (США), а також ще 3 на ґрунті, у тому числі і Ролан Гаррос. Для Іги це буде перший фінал US Open та перший фінал хардового турніру Grand Slam.

Онс Жабер цього року може похвалитися перемогою на турнірі у Мадриді (Іспанія, ґрунт) та у Берліні (Німеччина, трава). Також вона програла ще 3 фінали: у Чарльстоні (США, сірий ґрунт), у Римі (Італія, ґрунт) та на Вімблдоні (Великобританія, трава). Онс - перша африканська тенісистка, яка пройшла у фінал US Open. Вона боротиметься за свій перший трофей Grand Slam. Зазначимо, що після фіналу Онс стане 2-ою ракеткою світу незалежно від результату.

Раніше дівчата зустрічалися між собою чотири рази. Рахунок у особистих зустрічах 2:2, на харді 1:1, одна перемога на траві на користь Жабер та одна на ґрунті для Свьонтек.

Фінал відбудеться 10 вересня не раніше 23:00 за Києвом.

Прогноз від Sport.ua - Тотал тай-брейків більше 0.5 (коеф. 3.62)

  • 1.55
  • -
  • 2.58
Сделать ставку Зробити ставку
  • 1.58
  • -
  • 2.54
Сделать ставку Зробити ставку
Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 18:05 1

Стартовий поєдинок Людмили та Надії Кіченок у парному розряді перенесено на 28 липня