Нестримний Адетокунбо. Україна зазнала першої поразки на Євробаскеті

Українці вели після двох чвертей, але програли матч Греції

Після перемоги у понеділок над збірною Італії наша національна команда гарантувала собі путівку до плей-оф Євробаскету-2022. І наша дуель із греками мала визначити одноосібного лідера групи С. Сьогоднішні суперники збірної України вважалися абсолютними фаворитами зустрічі з «синьо-жовтими», але чому б не створити ще одну сенсацію на Євробаскеті?

Українці нервово розпочали матч і номінальні господарі організували невеликий ривок зусиллями свого лідера Янніса Адетокумбо. Наші поступово заспокоїлися, почавши відповідати своїми результативними атаками на влучання суперників. І все ж таки, протягом першої чверті греки утримували перевагу, а на першу перерву пішли з різницею «+3» на свою користь.

А на початку другої чверті після атаки Пустового та дальнього влучання Боброва (до речі, це була перша у матчі «трьошка» для українців) «синьо-жовті» вперше у матчі повели у рахунку, змусивши взяти тайм-аут тренерський штаб збірної Греції. Далі команди обмінювалися атаками, але кінцівка другої десятихвилинки залишилася за українськими баскетболістами. Неабияк потріпав оборону суперників Санон: після однієї з його вдалих атак (два з фолом) греки знову змушені були взяти тайм-аут. На велику перерву команди пішли з семиочковою перевагою нашої команди.

На жаль, з початком третьої чверті греки сильно додали в агресії, до чого українці виявилися не готовими. Номінальні господарі налагодили гру і в обороні: вже не виходило розбігтися у Санона, а очки насилу давалися нашим баскетболістам. Добряче додав Янніс Адетокумбо, з яким українці впоратися не могли. Адетокумбо безперервно бомбардував кільце збірної України. У результаті грекам знадобилося три з половиною хвилини для того, щоб наздогнати українців. Ситуація ускладнилася тим, що за половину третьої чверті українці назбирали п'ять командних фолів. «Синьо-жовті» якийсь час намагалися грати нарівні з опонентами, але до кінця третьої чверті греки забезпечили собі різницю «+14».

У четвертій чверті феєрія Янніса Адетокумбо продовжилася: лідер збірної Греції набрав 41 очко. Греки впевнено довели матч до переможного закінчення, не дозволивши українцям скоротити різницю більш як на 15 очок.

Останній матч групового раунду збірна України проведе у четвер проти Хорватії.

Чемпіонат Європи з баскетболу 2022 року. Група С.

Греція - Україна - 99:79 (23:20, 16:26, 32:11, 28:22).

Україна: Бобров (3), Близнюк (4), Герун, Пустовий (6), Санон (16), Лень (10 + 8 підбирань), Зотов (2), Михайлюк (16), Скапінцев (4), Сидоров (10) ), Ткаченко (8), Лукашов.

Греція: Папаніколау (4 + 6 підбирань), Аграваніс (5), Дорсі (13), Калатес (13 + 5 підбирань + 7 передач), Т. Адетокумбо (2), Лунцис (2), Слукас (7), Папаяніс (6), Папапетру (4), Ларендзакіс (2), Я. Адетокумбо (41 + 9 підбирань), К. Адетокумбо.

Спорткомплекс «Форум ді Ассаго» (Ассаго, Італія).

ГРЕЦІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 56

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі