Американська баскетболістка Грайнер оскаржила свій вирок у росії

Рашисти вимагають Захід обміняти на неї терористів та шпигуна

Американська баскетболістка Брітні Грайнер 15 серпня подала апеляцію на винесений раніше вирок - суд у підмосковних Хімках визнав її винною у контрабанді наркотиків та засудив до дев'яти років колонії.

Грайнера затримали у Підмосков'ї 17 лютого цього року. Правоохоронці пояснили затримання американки наявністю у неї гашишної олії у картриджах для електронних сигарет.

7 липня Грайнер визнала свою провину у зберіганні наркотиків на тлі розмов про можливий обмін. Через 20 днів вона свідчила в суді і заявила, що помилково провезла на територію росії канабіс.

Як кандидати на обмін називали Віктора Бута, який відбуває в американській в'язниці покарання за торгівлю зброєю, а також колишнього американського військовослужбовця Пола Вілана, засудженого у 2020 році до 16 років позбавлення волі за шпигунство на користь росії. Також російська сторона наполягає на включенні в обмінний список росіянина Вадима Красікова, який у 2021 році засуджений у Німеччині до довічного ув'язнення за вбивство в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі.

Зазначимо, що Грайнер - дворазова олімпійська чемпіонка. У росії виступала у складі команди УГМК Єкатеринбург з 2016 року.

Володимир Клепач Джерело: Радіо Свобода
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:21 6

«Галактікос» виграли 36-й титул чемпіона Ла Ліги