Як покарають турків за підтримку путіна? УЄФА провів екстрену нараду

За скандування про воєнного злочинця «Фенербахче» загрожують санкції

Під час матчу 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, у якому київське «Динамо» обіграло «Фенербахче» (2:1 OT), турецькі вболівальники провокаційно скандували на підтримку путіна.

Через таку поведінку фанатів у Туреччині головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відмовився приходити на післяматчеву прес-конференцію.

Після голу Віталія Буяльського вболівальники «Фенербахче» почали вигукувати ім'я путіна, який оголосив війну Україні і є військовим злочинцем. Коли відео цього перформансу потрапило до соцмереж, величезна кількість людей висловила своє обурення діями турецьких фанатів.

Одразу після матчу УЄФА зібрав екстрену нараду, і керівні органи європейського футболу провели консультації у форматі відеоконференції. Представники київської команди поскаржилася спостерігачам матчу і попросили зафіксувати інцидент.

«Фенербахче» може бути оштрафований через цей інцидент, і розмір цього штрафу може бути великим.

Здивування викликав той факт, що від турецького клубу досі не надходила офіційна заява щодо цих оплесків, які українці й навіть нормальні вболівальники «Фенербахче» також засудили в соцмережах. Очікується, що клуб «Фенербахче» незабаром має виступити із заявою, яка засуджує цей інцидент.

Тренер київського «Динамо» Мірча Луческу також засудив цю подію в інтерв'ю телеканалу-транслятору одразу після матчу та на знак протесту залишив стадіон, не прийшовши на прес-конференцію.

Микола Степанюк Джерело: Aksam
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 17:51 9

Також перевірку пройшли тренер та директор клубу

Коментарі