Динамо – Фенербахче. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Складний суперник та умови, але кому зараз легко…

20 липня у польській Лодзі на стадіоні «Мейскі» відбудеться дебют для команди Мірчі Луческу у новому сезоні. У поєдинку другого відбіркового раунду Ліги чемпіонів «Динамо» зустрінеться з «Фенербахче». Українські футболісти будуть лише номінальними господарями поля. Однак, з огляду на ту обставину, що зараз у Польщі дуже багато українців, та й самі поляки активно підтримують нашу країну, можна не сумніватися, що «біло-сині» матимуть належну підтримку.

Динамо

В екстремальних умовах - інакше й не скажеш - готувалася до матчу проти віце-чемпіонів Туреччини київська команда. Останній на даний момент офіційний поєдинок «біло-сині» провели ще в грудні, зігравши проти «Зорі» в рамках чемпіонату України.

Хто міг тоді припустити, що той поєдинок, з одного боку, буде останнім офіційним аж до наступного літа, а з іншого - саме він «відправить» команду Луческу на підсумкове друге місце в таблиці УПЛ, адже до того матчу «Шахтар» та «Динамо» йшли врівень. Але донеччани свою гру туру виграли, і в підсумку пішли на зимову перерву лідерами. Цього виявилося достатньо, щоб у сезоні, що достроково завершився через рашистську агресію, вважатися його переможцем. Кияни ж із другої позиції УПЛ вирушили до другого раунду кваліфікації ЛЧ.

З того часу витекло багато води. Спочатку були серйозні побоювання щодо подальшого функціонування київського клубу. Але слава Богу, чутки так і залишились чутками. Більше того, якщо порівнювати ситуацію «Динамо» та «Шахтаря», то навіть можна сказати, що «біло-сині» відбулися легким переляком. Так, частину своїх легіонерів динамівці втратили, але Кендзьора та Вербич повернулися. Та й досвідчений Мірча Луческу й надалі очолює «Динамо».

До гри проти «Фенербахче» кияни готувалися шляхом проведення контрольних поєдинків по всій Європі. В рамках цього «турне» було зіграно дев'ять матчів: чотири перемоги, дві нічиї та три поразки.

Останні три-чотири поєдинки - Луческу явно награвав основний склад на гру проти «канарок». Відверто кажучи, і останні результати спарингів, і сама якість гри українського віце-чемпіона бажають кращого.

За матчами проти «Ліона» та «Антверпена» складалося враження, що більшість динамівців поки що не готові до початку сезону. Явно «просідають» динамівські «креативники» - Шапаренко, Вербич, Буяльський та навіть Циганков. Плюс явні проблеми у захисті: Забарний у цих та інших іграх наробив помилок на рік уперед.

Зважаючи на проблеми з функціональною підготовкою, Луческу буде досить складно визначити стартовий склад. Правий фланг оборони - Кендзьора чи Караваєв? Якщо поляк, тоді Караваєва можна зміщувати на лівий фланг. Чи все ж таки довіритися Дубінчаку?

Центр поля: Сидорчук не тягне, але проблеми зі швидкістю у капітана були завжди. Але погана форма Шапаренка - це нонсенс. Не у найкращих кондиціях і Вербич. Може, краще зробити вибір на користь Ваната?

Чи зіграє Буяльський - також питання. Його Луческу замінив у програній зустрічі «Ліону» - очевидно через травму.

Загалом питань справді багато. І відповість на них лише гра.

Фенербахче

Турецький віце-чемпіон до поєдинку проти «Динамо» теж готувався за допомогою контрольних поєдинків. Але, на відміну від «біло-синіх», стамбульці у спарингах не програвали - п'ять перемог та одна нічия.

Головна подія з міжсезонного табору «Фенера» ​​- призначення головним тренером досвідченого португальця Жорже Жезуша, який минулого сезону очолював «Бенфіку». До речі, минулого сезону ЛЧ Луческу вже протистояв Жезушу. І те протистояння закінчилося на користь португальця («Бенфіка» та «Динамо» опинилися в одній групі). Більше того, «орли» зуміли випередити в таблиці не лише «Динамо», а й «Барселону», і врешті-решт вийшли у плей-оф. Але цей факт не вберіг Жезуша від відставки.

Проте у «Фенербахче» ставлять саме на одіозну та харизматичну фігуру нового тренера. Боси клубу впевнені, що саме з Жезушем «канарки» зможуть гідно виступити в ЛЧ і нарешті виграти чемпіонську корону у внутрішньому чемпіонаті.

Під нового тренера на береги Босфору прибувають нові імениті гравці. Подейкували навіть, що зірковий дует уругвайських форвардів Кавані - Суарес може опинитися у «Фенербахче». Але не зрослося. Зрослося з Кінгом, Россі, Лінкольном, Мором та Брумою.

Не обійшлося й без втрат. «Фенербахче» розлучився зі своїми зірковими виконавцями Озілом та Туфаном.

Прогноз

Жереб явно не був прихильний до «Динамо». До того ж, ситуація - і профільна, і громадська - залишають бажати кращого. Що собою зараз являє «Динамо», напевно, не скаже і Луческу. За побаченим у контрольних поєдинках можна дійти невтішного висновку, що команда «сира», багато гравців основи банально не готові.

Однак і «Фенербахче» ще не почав грати у новому сезоні турецької Суперліги, тож з погляду ігрової практики опоненти у приблизному паритеті. Плюс команді ще треба встигнути пристосуватися до вимог Жезуша.

Загалом поєдинок буде складним для кожної зі сторін. Припустимо, що він закінчиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко, Вербич, Циганков, Буяльський, Бесєдін

«Фенербахче»: Баїндір, Кім, Лінкольн, Сілва, Салаї, Юксек, Валенсія, Кадіоглу, Кахведжі, Семюел, Россі.

20 липня, середа

Динамо - Фенербахче
Лодзь. Стадіон імені Владислава Крола. 21:00
ДИНАМО - ФЕНЕРБАХЧЕ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Глен Нюберг (Швеція)
Прогноз Sport.ua - 1:1

  • 2.60
  • 3.25
  • 2.75
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2.50
  • 3.32
  • 2.64
Сделать ставку Зробити ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 16:30 69

Два попередні матчі суперників цієї весни завершилися з однаковим рахунком 4:1 на користь гірників

Коментарі