Програний бій чемпіонам. Збірна України в одне очко поступилася Іспанії

Команда Айнарса Багатскіса програла у запеклій боротьбі

Збірна України провела поєдинок проти Іспанії у рамках відбіркового турніру на чемпіонат світу. У попередніх своїх липневих матчах наша національна команда обіграла Грузію та Північну Македонію, але тепер на «синьо-жовтих» чекав абсолютно топовий суперник. Чинні чемпіони світу іспанці несподівано програли грузинам, і ця обставина була не на нашу користь. Як у турнірному значенні, так і щодо настрою сьогоднішніх опонентів українців. Порівняно з матчем проти македонців у складі «синьо-жовтих» відбулися дві зміни: бігменів Петрова та Кравцова замінили Пустовий та Лукашов, які отримали минулого понеділка можливість відпочити.

Українці агресивно розпочали зустріч, активно пресингуючи суперників. Засмутило, правда, що не пішов кидок у Михайлюка: із чотирьох дальніх спроб Свят влучив лише одну. Проте «синьо-жовті» чинили гідний опір чинним чемпіонам світу. А ближче до закінчення чверті наші організували відрив, і після данку Боброва тренерський штаб Іспанії був змушений взяти тайм-аут. Коротка пауза, на жаль, сприятливо вплинула саме на іспанців, які зуміли піти на перерву з «+1» на свою користь.

У другій чверті українці помітно втомилися, але продовжили нав'язувати суперникам запеклу боротьбу. Відзначимо Санона, який раз по раз асистував партнерам. На велику перерву команди пішли з тією ж мінімальною перевагою іспанців.

Третю чверть наші почали невдало, але зуміли досить швидко зібратися і наздогнати суперників, які трохи відірвалися в рахунку. А наприкінці третьої десятихвилинки після двох атак Крутоуса вже іспанці змушені були відіграватись.

У четвертій чверті українці зуміли довести різницю на свою користь до +8. На жаль, деякі наші атаки завершувалися прикрими втратами та непідготовленими кидками. Але й іспанці цим грішили. За дві хвилини до кінця четвертої десятихвилинки наша п'ятиочкова перевага просто зникла: суперники в одній атаці набрали шість очок. Розв'язка настала на останніх секундах. Іспанці вели «+1», і у нас залишалося 7 секунд на атаку. Після тайм-ауту Санон з ауту знайшов під кільцем Боброва, який міг стати героєм, але втратив свій шанс.

Що ж, боротися за путівку на світову першість українці тепер будуть у групі L, де до нашої збірної, Іспанії та Грузії приєднаються Італія, Ісландія та Нідерланди. 24 серпня наша команда зустрінеться з італійцями.

ЧС-2023. Кваліфікація. Група G.

Україна - Іспанія - 76:77 (19:20, 20:20, 21:17, 16:20)

Україна: Михайлюк (15 + 6 підбирань), Пустовий (13 + 9 підбирань), Скапінцев (4 + 7 підбирань), Сидоров (5), Ткаченко (10), Крутоус (9), Бобров (8 + 7 підбирань), Зотов (2), Санон (4 + 7 передач), Ковальов.

Іспанія: Хайме Фернандес (14), Брізуела (7), Колом (8), Бассас, Юста, Праділья (7 + 5 підбирань), Лопес-Аростегі (11), Діас (5), Парра (8), Сіма (7), Герра, Саіз (10 + 5 підбирань).

Арена «Рига» (Рига, Латвія)

УКРАЇНА - ІСПАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 18:16 7

Артем за короткий термін став капітаном команди

Коментарі