Комісія IIHF відхилила апеляцію росії та білорусі на дискваліфікацію

Міжнародна федерація хокею ухвалила рішення за політикою безпеки

Дисциплінарна рада Міжнародної федерації хокею (IIHF) відхилила скаргу на усунення збірних росії та білорусі від участі у змаганнях.

У лютому 2022 року Рада IIHF ухвалила, що у відповідь на вторгнення двох країн в Україну російські та білоруські збірні та клуби будуть відсторонені від участі у всіх змаганнях до подальшого повідомлення.

Обидві країни не змогли взяти участь у чемпіонаті світу з хокею 2022 у травні, росія не зможе взяти участь у жіночому чемпіонаті світу, який має розпочатися у Данії наступного місяця.

У своєму рішенні про відхилення апеляції дисциплінарна комісія IIHF дійшла висновку, що цей захід був «політикою безпеки», а не санкцією. Комісія дійшла висновку, що Рада Ради IIHF мала право приймати і реалізовувати безпекову політику відповідно до свого статуту, мала достатню інформацію для запровадження політики і що політика була «пропорційною», а не «дискримінаційною».

Комісія також ухвалила, що рішення Ради IIHF про відкликання прав на проведення чемпіонату світу з хокею серед чоловіків 2023 та чемпіонату світу з хокею серед юніорів 2023 в росії було законним та відповідало статуту IIHF.

Нарешті, комісія дійшла висновку, що рішення Ради IIHF не призначати російських офіційних осіб для участі у змаганнях IIHF залишається чинним. Члени з росії не можуть балотуватися до комітетів IIHF з тієї ж причини, що й заборона російським командам брати участь у змаганнях організації.

Президент ІІХФ Люк Тардіф відреагував так: «Ми вітаємо рішення незалежної Дисциплінарної комісії IIHF, яка підтримала рішення Ради IIHF про заборону участі збірних росії та білорусі та про відміну двох програмних заходів чемпіонату світу, які мали відбутися у росії наступного сезону».

Микола Степанюк Джерело: InsideTheGames
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 26 травня 2024, 07:01 4

Джордж Гроувз висловився про українського чемпіона