ЗАВАЦЬКА: «Раніше не вигравала матчі на дорослому рівні на Вімблдоні»

Українська тенісистка – про вихід до фіналу кваліфікації

Українська тенісистка Катаріна Завацька прокоментувала вихід до фіналу кваліфікації Вімблдону, де вона зіграє проти хорватки Яни Фетт.

«Нарешті я почала добре грати на Вімблдоні, тому що востаннє я тут вигравала ще з юніорів і вже навіть не пам'ятаю, скільки років минуло з того моменту. Рада, що добре зараз граю, і хотілося б продовжувати так само.

Перший матч вийшов складним більш емоційно та психологічно, тому що я вела 6:3, 5:2 і потім щось трапилося, можливо, я занадто розслабилася від того, що була занадто близькою до перемоги. А на траві все дуже швидко, трохи розфокусувався і вже отримав брейк, а приймати подачу тут все ж таки складніше, ніж на грунті або навіть на харді. Сьогодні ж мені вдалося сконцентруватися з самого початку і я тримала цю планку, у мене не було особливого спаду в матчі і я рада, що добре змогла провести всю гру. Але в будь-якому випадку це було лише друге коло кваліфікації і, звичайно ж, я хочу більшого. Хоча я ціную те, що вже є, тому що я насправді ніколи не вигравала тут матчі на дорослому рівні.

Я не бачила, як Фетт грає на траві, але я з нею тренувалася. Вона грає швидко, непогано подає, але водночас вона ментально трохи розбалансована і думаю, якщо мені вдасться трохи на неї піддавити, то вона не те щоб розсипатиметься, але вона не з тих гравців, хто боротиметься до кінця. Але я фокусуватимуся на своїй грі, робитиму те, що від мене залежить і сподіваюся, що в мене буде все виходити. Думаю, якщо зможу зіграти як сьогодні, то маю хороші шанси. Зараз я добре почуваюся на траві, мені якось легше грається цього року, вдається швидко реагувати на те, що відбувається на корті, так що мені подобається грати на цьому покритті», - сказала Завацька.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 26 квітня 2024, 17:05 5

Ангеліна в трьох сетах поступилася американці Керолайн Доулхайд