Богдан В'ЮННИК: «Більшість пам'ятних місць мого дитинства – знищені»

Український футболіст – про руйнування у Харкові та Маріуполі

Український форвард Богдан В'юнник, який виступає на правах оренди у швейцарському «Цюриху» - про руйнування українських міст під час рашистської навали.

«Я кожного дня від початку війни читаю та дивлюсь новини не лише про моє рідне місто, але і про всю Україну. На превеликий жаль, мій рідний Харків кожного дня страждає від нашестя орків… Я жив в районі Салтівки, яка сьогодні знищена найбільше. Народився в центрі міста, він теж зруйнований. Відео з вибухами на площі облетіло, мабуть, весь світ. Більшість пам'ятних місць мого дитинства - знищені: школа, де вчився я, мої двоюрідні братик та сестричка, а також де навчались і познайомились мої батьки. Цих місць більше немає…

Я полюбив Маріуполь. До війни це було надзвичайно красиве місто, з розвинутою інфраструктурою та добре обладнаним спортивним комплексом, де ми тренувались і в якому ми грали. Мені боляче дивитись на те, що зробили з містом і страшно уявити точну кількість жертв. Щодо моїх знайомих та друзів, наразі всі вони перебувають у відносно безпечних місцях. Вірю, що згодом місто буде звільнено від окупантів, адже Маріуполь завжди був і залишиться тільки українським містом!»

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 13:11 1

Матчі заплановані на 29 травня і 2 червня