Пятов зізнався, чому достроково залишив збірну України

В Ірландії на тренуванні у голкіпера поїхала нога і хруснуло коліно

Воротар збірної України Андрій Пятов зізнався, чому попрощався з командою після поєдинку Ліги націй проти Вірменії (3:0), у якому він був названий Левом матчу:

«Звичайно, прощатися завжди дуже боляче, але я був готовий. Розумію, що у нас дуже хороша команда, дуже сильна. І тому я прийняв це рішення вже давно. Але завдяки Олександру Петракову я продовжив кар'єру в збірній ще на рік і зіграв 100 матчів. Дякую йому. І я дуже гарно попрощався із командою.

В Ірландії на тренуванні у мене поїхала нога і хруснуло коліно. Я зробив МРТ. Лікар сказав, що треба зробити паузу на три тижні. Але я в нього запитав, чи можу зібратися на один матч. Він сказав, що так, якщо колотиму знеболювальне 2-3 дні.

Дякую нашим лікарям, масажистам, фізіотерапевтам, які поставили мене на ноги на цей важливий для мене та для України матч. Ми здобули перемогу, і я добре попрощався з усіма вболівальниками та командою. А тепер я - найзапекліший уболівальник. Наступна гра з Ірландією через 2-3 дні, і я вже буду вдома із сім'єю. Дивитимуся матч по телевізору і дуже вболіватиму за хлопців, тому що я в них вірю. Це велика дружна сім'я. Я їх люблю.

Коли рік готуєшся до цього, неможливо передати ці емоції. Мені дуже допомагала подруга, психолог Анна. Вона сказала: відключись, і ти завжди знайдеш слова, які потрібні у цей час, думай за свою роботу і працюй на повну. Тому я вийшов на розминку і був повністю сконцентрований на грі. А коли пролунав фінальний свисток, то вже пішли емоції.

Так, мені хотілось зіграти на нуль. Маліновський на 90+3-й хвилині взяв на себе гру, обіграв двох чи трьох суперників, обрізався. Контратака, і нам ледь не забили гол. Він каже: вибач, вибач! Добре все, що добре закінчується. Мої сейви? Кожен робить свою роботу. Рахунок 3:0, це найголовніше.

Як грала Вірменія? Всі такі команди зараз добре вміють тримати оборону. Гра йшла до голу. Якби Яремчук забив на початку матчу, перемога нам далась легше. А так ми трохи дали їм надію, але зібралися, в другому таймі виконали установку тренера і досягли результату».

Микола Степанюк Джерело: ВЗбірна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:20 30

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі