Камбосос проти Хейні – топ-бій початку літа. На місці Девіна мав бути Лома

Чемпіона вважають аутсайдером і дарма

Джордж Камбосос проти Девіна Хейні - поєдинок, де другим іменем в якості претендента мав йти Василь Ломаченко. Але безголові російські солдати зруйнували тисячі життів та сотні тисяч планів, серед яких і бій Василя за абсолют в Австралії.

Хейні заскочив у бій, в якому не мав брати участь і тепер в кроці від статусу абсолютного чемпіона у 23 роки. Історичне досягнення, якщо відбудеться. Навіть попри всі обставини.

Камбосос яскраво переміг Теофімо. Мав зустрітись із Ломою, але вийде на Хейні, який скористався своїм титулом

Наприкінці 2021 року Джордж Камбосос зустрівся із Теофімо Лопесом. Американець тоді занадто сильно повірив у себе. Молодий абсолютний чемпіон, перемога в поєдинку із Василем Ломаченком і, головне - піар-акція, що спрацювала. Все це вдарило в голову Теофімо.

Лопес із батьком знову забагато говорили. Але перед Камбососом вони робили акцент на всьому, крім суперника. Реванш проти Ломаченка - буде чи ні. Перехід в нову категорію. Зустріч із Джошем Тейлором. Що завгодно, але не суперник із Австралії. До претендента команда американця віднеслась, як до майже пройденого етапу, а такого ринг не пробачає. Весь цей час Джордж працював в залі, а балакав виключно влучно і здебільшого на офіційних заходах.

Бій для американця не склався. Теофімо потрапив у другий в кар'єрі нокдаун, отримав сильне розсічення і стовідсотково програв. Якщо в зустрічі із Ломаченком можна було б побачити нічию, то тут запитань не було - виграв саме претендент.

Камбосос провів чудовий поєдинок. Пережив нокдаун та не дав фінішувати себе, хоча до кінця раунду залишалось ще багато часу. Відправив суперника в нокдаун. Вкрай часто діставав того силовими ударами і просто був сильнішим. Ближче до чемпіонських раундів здавалось, що сили у Джорджа закінчились. Він пережив декілька важких трихвилинок, віддихався та забрав решту поєдинку.

З того часу Теофімо в ринзі не бачили. Він лікувався, відмовився від реваншу та оголосив, що переходить в нову вагу. А Джордж зайнявся топами легкої категорії.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

Головним опонентом мав стати Василь Ломаченко. Українець вкрай мало говорив після перемоги над Коммі, але промовив основне - готовий їхати за абсолютом будь-куди. І Камбосос почув. Як стало відомо вже після зміни суперника, контракт із Ломаченком був фактично підписаний - залишались фінальні деталі.

Але війна внесла корективи в життя кожного з нас. Василь записався до лав територіальної оборони Білгород-Дністровського та відмовився їхати з України, поки не закінчиться війна. Команда австралійця звернулась до Хейні, контракт підписали доволі швидко.

Девін - ще один чемпіон у легкій вазі, хоча Камбосос - володар всіх титулів. Так вийшло, коли WBC вигадали «франчайзингового» чемпіона, але не вирішили, що робити, якщо виникне ось така ситуація. В результаті пояс звичайного чемпіона Ради у Девіна, а «франчайзингового» чемпіона - у Джорджа.

Як не подивись - це бій за абсолют. Боксери сперечаються: Камбосос каже, що він вже абсолют, Хейні впевнений, що без його поясу австралієць не може вважатись таким. В будь-якому випадку, переможець вже офіційно та без варіантів вважатиметься абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі.

Після оголошення Лома написав, що він - наступний. Віримо, що ЗСУ зроблять все, щоб мир прийшов на землі України і це також стало правдою.

Хто фаворит?

У букмекерів австралієць знову аутсайдер. Він був таким, коли претендував і залишається таким, маючи колекцію поясів на плечах. На Джорджа можна поставити з коефіцієнтом 2.3, на Девіна - в середньому за 1.6. І це не дивлячись навіть на те, що Джордж боксуватиме вдома.

Єдине, в чому Хейні справді переважає Камбососа - в потенційних продажах поєдинків. Наприклад, Девіну вже запропонував бій Джервонта Девіс. А це величезні гонорари прямо в США - не треба буде летіти в гості до чемпіона на інший кінець карти.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

У всьому іншому Джордж не гірший за опонента. Просто інший. Камбосос має всі шанси стати одним із найкращих боксерів Австралії і продавати там бої. Має змогу виступати в Америці - за його стиль та самовідданість австралійця люблять вже і полюблять ще більше.

В поєдинку це знову протистояння стилів. Рухливий, багатоударний та швидкий Камбосос проти американської школи Хейні. Чудове протистояння, в якому все вирішить фізична готовність спортсменів та розум тренерів.

На поєдинку не буде ні австралійських, ні американських суддів, тому тут переваги немає ні у кого. Все по-чесному. Хто готовий краще - той і переможе.

Девін не виглядав непереможним в останніх боях. Хороший, збалансований бокс, але без феєрії. Камбосос виглядав добре проти Лопеса, але давненько не виходив у ринг. Джордж може дістати американця так, як того не бив ще ніхто. Хейні може взяти кількістю і навіть перемогти достроково - голова чемпіона не залізобетонна, хоч і тримає добре.

Чудове протистояння, яким варто просто насолодитися. А потім чекати, що вибере чемпіон - гроші проти Джервонти чи особисті справи проти Ломаченка.

Поєдинок Джордж Камбосос - Девін Хейні відбудеться у ніч проти неділі, 5 червня, в Мельбурні. Орієнтовно бій розпочнеться о 05:00 за київським часом.

  • 2.25
  • 15
  • 1.65
Сделать ставку Зробити ставку
  • 2.40
  • 10
  • 1.71
Сделать ставку Зробити ставку
Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 вересня 2024, 07:40 12

Дон Чарльз висловився про українського чемпіона