ПАЛКІН: «Гра за порожніх трибун не принесе жодних дивідендів»

У Києві пройшла зустріч керівників клубів із представниками УАФ та УПЛ

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін після зустрічі керівників клубів із представниками УАФ та УПЛ у Будинку футболу розповів:

«У всіх клубів одна позиція, всі хочуть розпочинати сезон та грати. Починаючи від U-19, Першої ліги та закінчуючи Вищою. Усі готові розпочинати, але дуже багато запитань, й простим голосуванням цю тему не вирішити. Потрібне попереднє опрацювання робочої групи, яка зважить усі за і проти, надасть проект.

Адже це не просто звичайний чемпіонат, який ми проводили у мирний час. Це проект з урахуванням військових реалій, від якого мають виграти усі. Все, що ми сьогодні робимо, незалежно від виду діяльності, воно все має бути сконцентровано та спрямоване у фіналі на нашу спільну перемогу у війні, на допомогу армії, на допомогу мирним жителям, які постраждали від військової агресії. Це головна ідея нашого чемпіонату.

А просто закритися, грати при порожніх трибунах, щоб нас ніхто не бачив і не чув - це найлегший варіант, який дивідендів у вигляді підтримки нашого народу, армії та взагалі країні не дасть. Нам потрібно дуже добре подумати, який проект чемпіонату ляже в основу.

Потрібно враховувати реалії, що можливо, що - ні. Ми повинні не просто грати чемпіонат заради чемпіонату, заради турнірної таблиці та кубків. А заради того, щоби користь відчували і вболівальники, і наша країна, і головне - військові. Щоразу, коли футболісти виходять на поле, вони мають приносити користь нашій країні.

Я не вірю в історію, що легіонери зараз приїдуть до України. Це інша проблема, яку слід вирішувати. Також ви не забувайте про єврокубки. Наприклад, «Шахтар» поєдинок Ліги чемпіонів проводить в Іспанії, а чемпіонат граємо, наприклад, у Києві. Щоб дістатися Іспанії, у нинішніх реаліях команді потрібно 3-4 дні. А потім і повернутись, щоб продовжити чемпіонат. Це питання, і таких питань ще багато. А є ще U-19, як їм бути, адже юнацька команда «гірників» також задіяна у єврокубках.

Але найголовніше - чемпіонат ми повинні проводити лише у тому випадку, якщо він нам дасть дивіденди з огляду на допомогу Україні. Допомога в будь-якому варіанті, але краще - і в іміджевому, і в економічному. Якщо ми не досягнемо цього, немає сенсу взагалі займатися».

Микола Степанюк Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі