Петраков про підготовку до Шотландії: Україна проведе двосторонній матч

Олександр Петраков підтвердив, що спарингів не буде

Наставник збірної України Олександр Петраков підтвердив, що домовитися про контрольний матч перед грою із Шотландією не вдалося, тому команда проведе двосторонку.

- Олександре Васильовичу, судячи з усього, збірній України вже не вдасться провести спаринг заключного тижня підготовки до матчу із шотландцями. Чому так сталося?

- Так, на жаль, контрольної гри не буде. Не вдалося знайти опонента, який би підійшов нам для підготовки й був готовий зіграти в потрібні нам дати - 22-23-го або 26 травня. Перш за все, хочу зазначити, що УАФ спільно з УЄФА здійснили, без перебільшення, титанічну роботу щодо спарингів. У час, коли завершуються клубні чемпіонати, а збірні ще не зібралися, знайти спаринг-партнера, який би підійшов для відпрацювання необхідної тактичної схеми на гру із шотландцями, украй складно. Знаю, що УЄФА звертався з пропозицією щодо поєдинку до більшості відомих клубів Європи, але вони відмовилися в силу своїх обставин. Уже фактично домовилися про товариський матч 26 травня із Демократичною Республікою Конго, однак африканці відмовилися останньої миті з лише їм відомих причин.

- Чи були ще якісь варіанти?

- Була можливість зіграти з двома клубами Сегунди, але я вважаю, що спаринг із цими командами, при всій повазі до них, не дав би нам користі, та й їхати тепер у спекотну Іспанію, коли грати треба на туманному Альбіоні, плюс переїзд туди-сюди - це все виснажує… Була пропозиція від збірної Литви зіграти матч у них, однак на штучному полі, що нам могло зашкодити. Мальта готова була зіграти, але 27-28 травня, а це надто пізно для нас, зважаючи на відновлення перед поєдинком у Шотландії. Виник ще варіант із Венесуелою, але я вже на той час прийняв рішення, що краще буде провести двосторонню гру, в якій майже всі наші виконавці отримають по 90 хвилин навантаження, чого неможливо досягти в будь-якому контрольному матчі. Тобто варіанти були, але з тих чи інших причин вони нам не підійшли. Це моє рішення як головного тренера.

- Отже, спаринг буде, але внутрішній…

- Так, зараз це більш доцільно. Поділимо збірну на два склади, зіграємо в тренувальному центрі Футбольного союзу Словенії, де ми готуємося понад три тижні, на вже добре знайомому нам полі, без зайвих переїздів та зміни клімату. У нинішній ситуації це єдиний прийнятний варіант.

- Відповідальність і налаштування у двосторонці будуть такими самими, як і в контрольному поєдинку?

- Цілком. Хлопці отримають по 90 хвилин ігрового навантаження, це те, що зараз потрібно. Вони всі сконцентровані і знають, до чого готуються. Звісно, спаринг з іншою командою був потрібний, але, ще раз наголошу, знайти опонента в цей час для збірної дуже складно. Ми безмежно вдячні президенту УЄФА Александеру Чеферіну, який надав нам можливість у важкий час війни готуватися в чудових умовах. Ми інтенсивно працюємо й підійдемо до гри в повній готовності.

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 45

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Коментарі