«Такого в історії не було». Білецький розповів про оборону Маріуполя

Українські військові йшли на смерть, аби допомогти захисникам міста

Засновник та перший командир полку Азов Андрій Білецький розповів, як українські військові та медики ціною своїх життів проривалися до оточеного Маріуполя, аби допомогти тим, хто тримав оборону.

«Тобто спочатку все було добре. А під кінець зрозуміло, що ворог розвивається, дивиться, він розуміє, що в Маріуполь прориваються вертольоти. В цих спробах треба в першу чергу виділити героїзм і максимальний професіоналізм українських льотчиків. Ні в яких «падіннях чорного яструба» (британсько-американська історична військова драма режисера Рідлі Скотта -ред.) ніколи американці не дозволяли собі входити на більш ніж сотню кілометрів в глибоко ешелоновану систему ППО при патрулюванні винищувачів ворога в повітрі. Таких операцій ніколи в історії людства не було».

«В останній виліт у гелікоптері погодилися летіти лікарі. Це була медсестра, анестезіолог, два хірурга - загалом 5 представників медичного персоналу, цивільних. Це люди з міста Дніпра. Я думаю, що раніше, чи пізніше можна буде говорити прізвища цих людей. Це справді для мене герої», - розповів Білецький.

За його словами, усім було важко летіти, але найважче першому і тим, хто вже знав, що росіяни вирахували трасу польоту і розташували відповідним чином засоби ППО.

«Вони летіли, чітко розуміючи, що вірогідність (загинути) просто величезна. Але вони летіли, бо розуміли, що там помирають наші», - додав перший командир Азову.

Зараз захисників Маріуполя вивели на окуповану територію росії. Україна бореться за те, щоби обміняти їх на полонених рф.

Іван Зінченко Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 06:23 5

З 4 по 6 жовтня пройшли матчі 9-го туру Української Прем'єр-ліги 2024/25