Сенат США остаточно схвалив виділення Україні $40 млрд допомоги

Пакет допомоги був схвалений 86 голосами, 11 сенаторів були проти

Більшість членів Сенату США у четвер, 19 травня, підтримали надання допомоги Україні на суму близько 40 млрд доларів. Пакет допомоги був схвалений 86 голосами, 11 сенаторів були проти (УП).

Законопроект буде відправлений до Білого дому для негайного підписання президентом США Джо Байденом, оскільки Вашингтон поспішає продовжити військову допомогу Україні. Проект про надання Україні цього пакету допомоги раніше затримав сенатор Ренд Пол, республіканець від Кентуккі.

Представник Пентагону Джон Кірбі раніше цього місяця сказав, що фінансування для швидкого надання зброї Україні, яке використав Байден останнім часом, вичерпається до третього тижня травня, якщо не виділити нові кошти.

Пакет передбачає майже 20 млрд доларів на Пентагон - на три мільярди більше, ніж спочатку попросив Білий дім, у тому числі 6 млрд прямої допомоги з безпеки та 9 млрд на поповнення складів зброї, яка спрямовується Пентагоном Україні.

Крім того, у пакеті 4 млрд доларів для України та інших країн, на які впливає війна, для допомоги із закупівлі зброї, 8,8 млрд прямої економічної підтримки для України, а також кошти на відновлення роботи посольства, документування військових злочинів та заходи щодо запобігання витоку ядерного палива.

Палата представників ухвалила законопроект 11 травня. 13 травня лідери демократів та республіканців намагалися домовитися про прискорене ухвалення цього законопроекту в Сенаті. Втім, ці зусилля були заблоковані сенатором-республіканцем Рендом Полом, який вимагав включити до законопроекту норму про призначення спеціального федерального наглядового органу, який би стежив за використанням цих коштів.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 10:00 3

Агіт Кабаєл готовий провести бій з українським чемпіоном