Президент ФХУ: Українські команди можуть перейти до зарубіжних чемпіонатів

Георгій Зубко не знає, яким буде новий сезон в українському хокеї

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко поки що не готовий сказати, чи розпочнеться новий сезон чемпіонату України і в якому форматі це може статися.

- Вже є уявлення, яким буде наступний сезон для українського клубного хокею в умовах воєнного часу?

- Ми маємо кілька варіантів, але фінальне рішення залежатиме від військово-політичного становища в країні… На сьогодні ми ведемо переговори з власниками різних команд, які говорять про готовність брати участь у разі завершення бойових дій у країні та безпеці. Напевно, на сьогодні не може йти мова про 10-12 учасників чемпіонату України, як ми планували, але 4-6 команд, гадаю, здатні вийти на старт. Паралельно з цим, ми розглядаємо та опрацьовуємо багато різних моделей співфінансування хокейних команд, щоб полегшити їхнє фінансове навантаження у разі запуску наступного чемпіонату України.

- В Україні йде 75-й день війни, повітряна тривога майже не замовкає, по нашій території рашисти запустили понад 2000 ракет і продовжують руйнувати критичну та цивільну інфраструктуру! Якщо ж бойові дії так і не завершаться, яким бачиться вихід із ситуації?

- Сприятимемо і братимемо участь у тому, щоб українські команди мали змогу грати у європейських чемпіонатах. Декілька запрошень від деяких ліг нашим клубам ми вже маємо. Напевно можу сказати, що ми не розглядаємо варіант участі національної збірної України в одному з європейських чемпіонатів. Клубний хокей має залишитися - клубним хокеєм! Спробуємо допомогти в межах можливостей ФХУ.

Іван Зінченко Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 07 травня 2024, 20:42 5

Українка програла Кеті Волинець у фіналі кваліфікації