Екс-чиновника ЛОДА затримали за підозрою у розкраданні гуманітарки

Кому війна, а кому...

Співробітники СБУ у Львівській області затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора скандального видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Їх звинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги, благодійних пожертв і безоплатної допомоги. Справа розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

Повідомляється, що Роман Матис і Євген Шпитко продавали гуманітарку і спорядження для військових ЗСУ та інших військових формувань, які боронять Україну від російської армії. Вони привласнювали пожертви благодійників, які перераховували кошти на рахунки громадської організації «Юридична сотня», так і на власні банківські рахунки, які згодом виводили через банківські термінали та відділення. Їх затримали працівники СБУ «на гарячому» під час отримання коштів та передачі військового спорядження.

Володимир Клепач Джерело: Lviv.Media
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 21:25 3

Дивіться відеоогляд матчу 7-го туру Серії А 2024/25

Коментарі