Заступник міністра оборони: «Швидких перемог не буде, Росія готова воювати»

Ганна Маляр наголошує, що треба готуватися до затяжної війни

Ганна Маляр, заступник міністра оборони України, впевнена, що війна України з Росією затягнеться за довгий термін, і треба бути готовим до цього.

- Я поясню, чому наші прогнози такі обережні. Ми зараз всю інформацію, що стосується війни, узгоджуємо з Генштабом, зараз будь-яка інформація є частиною військової операції, ми нею теж воюємо. Саме Генштаб в прогнозах стриманий, бо йде гаряча фаза війни. Я можу порівняти це з ситуацією, коли під час складної операції ми просимо в хірурга прогноз на одужання. Звісно, він впевнений в своїх силах, але говорити наперед не буде. Наші військові в собі впевнені, але неправильно робити однозначний прогноз під час дій. По-друге, по тому масштабу, з яким Росія сюди заходила, видно, що вони готувалися і зупинятися не збираються. Це зрозуміло і по переговорному процесу, і по тому, як вони обстрілюють мирні українські міста без жодної військової доцільності. Це значить, що вони готові воювати довго і не будуть відступати від своїх задач, і швидких перемог не буде. Так, зараз нам постачають гарне озброєння наші західні партнери, але і цей процес має свою інерцію, все не стається в один момент.

Попри те, що іноді мене звинувачують в тому, що я песимістично подаю інформацію, насправді ціна наших перемог дуже висока, і вони насамперед обумовлені професійністю наших військових та вищого військового командування. В нас часто питають люди - чому росіяни зайшли в ті, чи інші регіони, тимчасово зайняли міста, бомбардують нас, так от - в нас були такі ситуації, коли ворог переважав наші сили в 15 разів. Наші збройні сили і в таких ситуаціях досягали певних успіхів, але поки що не все вдалось. Тому певні території тимчасово зайняті, але ми їх повернемо.

Іван Зінченко Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 23:23 7

Арбітри почали масово відмовлятися від призначень на матчі