Якщо Вільярреал не виграє ЛЧ, Шахтар отримає путівку до групи ЛЧ 2022/23

У донецького клубу дуже велика ймовірність отримати пряму перепустку в ЛЧ

Донецький «Шахтар» з великою ймовірністю отримає пряму путівку до групи раунду Ліги чемпіонів 2022/23.

Для цього необхідно, щоб іспанський «Вільярреал» не виграв Лігу чемпіонів 2021/22. У такому разі відбудеться перерозподіл путівок, і «Шахтарю» буде видано перепустку в груповий раунд ЛЧ.

Цьому посприяло рішення УЄФА щодо дискваліфікації клубів з рф на наступний євросезон. В УЄФА вирішили зсунути «вільну квоту» наступним федераціям за рейтингом, і сьогодні путівку до ЛЧ автоматично отримав чемпіон Шотландії (11-те місце у рейтингу) - це буде «Селтік» або «Рейнджерс».

«Вільярреал», що йде на 7-му місці в Іспанії, програв «Ліверпулю» в першому матчі півфіналі ЛЧ з рахунком 0:2 і має невеликі шанси на продовження боротьби.

Якщо поточний розіграш ЛЧ виграє «Ліверпуль», «Ман Сіті» або «Реал» (ймовірність чого = 95%), які вже відібралися у ЛЧ 2022/23 через високі місця у національних чемпіонатах, то з'явиться одна вакансія у груповому раунді ЛЧ, яку традиційно тримають для переможця торішнього турніру.

У разі перерозподілу ця вакансія відійде країні, яка знаходиться в рейтингу найбільш високо, але ще не має путівки до групового раунду ЛЧ. Саме Україна перебуває на 12-й позиції в таблиці коефіцієнтів УЄФА 2021.

Таким чином, «Шахтар» вже у вівторок, 3 травня, може отримати офіційно право участі у груповому раунді ЛЧ, якщо «Вільярреал» не створить диво і не вийде у фінал. Найгірший розклад: у разі, якщо цей іспанський клуб виграє ЛЧ, «гірникам» доведеться проходити один раунд кваліфікації в серпні.

Від України можуть виступити 5 команд наступного євросезону. Київське «Динамо» має стартувати з 2-го кваліфікаційного раунду (Q2) Ліги чемпіонів. «Дніпро-1» виступить у Q4 Ліги Європи (якщо програє - перейде до групи ЛК). У Лізі конференцій отримали право грати луганська «Зоря» (починаючи з Q3) та полтавська «Ворскла» (Q2).

Перерозподіл путівок до Ліги чемпіонів 2022/23 після дискваліфікації клубів рф

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 10:34 1

Колишній нападник «Динамо» підтримує Олександра

Коментарі