ЧС зі снукеру. Сіньтун та О'Салліван йдуть далі

У «Крусіблі» тривають зустрічі 1/16 фіналу

В англійському Шеффілді проходить Чемпіонат світу зі снукеру. У неділю визначилися ще два учасники 1/8 фіналу.

Другим учасником 1/8 фіналу став Чжао Сіньтун, який, без сумніву, може записати цей сезон собі в актив. До цього китаєць провів у «Крусіблі» лише один матч - у 2019 році він програв Марку Селбі. Проте у грудні минулого року 25-річний Чжао виграв Відкритий чемпіонат Великобританії, потім додав до цього титулу ще й перемогу на German Masters. Все це дозволило йому потрапити до топ-16 найкращих снукеристів і поїхати на Чемпіонат світу як сіяний гравець.

Суперником Сіньтуна став Джеймі Кларк, який у кваліфікації пройшов не найслабших суперників - Грема Дотта та Гері Вілсона. Проте зустріч із Чжао пройшла «в одні ворота». У семи стартових фреймах китаєць оформив 4 півсотенні серії та два сенчурі - 6:1. Суботню сесію він завершив із комфортним рахунком 7:2 на свою користь. А в неділю за 25 хвилин зробив 2 брейки «80+» і довів рахунок до 9:2. Після чого виграв і наступний фрейм - 10:2.

Кларк високо оцінив гру суперника. «Чжао просто феноменальний, це сенсація у нашому виді спорту, - сказав валлієць. - Я ризикну припустити, що він виграє титул чемпіона світу протягом найближчих п'яти років, якщо навіть не цього року». Подивимося, який прогнозист Джеймі. Адже Сіньтун в наступному поєдинку має помірятися силами з переможцем пари Стівен Магуайр - Шон Мерфі.

...Ще напередодні жеребкування фінальної частини Чемпіонату світу Девід Гілберт говорив, що не хотів би зустрітися в першому ж матчі з Ронні О'Салліваном (заради справедливості скажемо, що Дейв назвав ще три імені). На жаль, «сліпий» жереб визначив йому в суперники саме цього гравця, якого Гілберт жодного разу ще не обігравав.

Тим не менш, Девід почав поєдинок здорово. У двох стартових фреймах він дозволив Ронні набрати лише одне очко! Взяв і третій фрейм - 3:0. Після чого ініціатива повністю перейшла до О'Саллівана. Той зробив 3 півсотенні серії та два сотенні брейки, таким чином встановивши чергове досягнення: Ронні оформляє сенчурі на 28-му Чемпіонаті світу поспіль! У підсумку суботня сесія залишилася за "Ракетою": 6:3.

Гравці відновили зустріч вже у неділю. Дві перші партії пройшли як «під копірку»: Ронні починав із непоганої серії (58 і 45 очок), припускався помилки - і Девід впритул підібрався до суперника. Досвідченого бійця Ронні це анітрохи не збентежило, і до останньої перерви він відновив паритет: 8:5 перед вирішальною півсесією.

А після перерви впевнено довів справу до перемоги у матчі - 10:5.

У 1/8 фіналу О'Салліван зустрінеться із найсильнішим із дуету Марк Аллен - Скотт Дональдсон.

Чемпіонат світу. 1/16 фіналу (16-21 квітня):

Марк Селбі - Джеймі Джонс - 10:7
Янь Бінтао - Кріс Вейклін
Баррі Хокінс - Джексон Пейдж - 3:6
Марк Вільямс - Майкл Вайт - 7:2
Кайрен Вілсон - Дін Цзюньхуей
Стюарт Бінем - Лю Хаотянь
Ентоні МакГілл - Ліам Хайфілд - 6:3
Джадд Трамп - Хоссейн Вафаей
Ніл Робертсон - Ешлі Хьюгілл
Джек Лісовські - Меттью Стівенс
Люка Бресель - Ноппон Саєнгхам


Джон Хіггінс - Тепчайя Ун-Нух
Чжао Сіньтун - Джеймі Кларк - 10:2
Шон Мерфі - Стівен Магуайр - 3:6
Марк Аллен - Скотт Дональдсон
Ронні О'Салліван - Девід Гілберт - 10:5
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі