Ольга САЛАДУХА: «Бубка навіть посоромився вимовити слово «війна»

Екс-спортсменка та народний депутат України розкритикувала президента НОК України

Українська легкоатлетка та народний депутат України Ольга Саладуха розкритикувала президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубку за недостатньо чітку позицію щодо війни, розв'язаної росією, та відсутність підтримки суворих санкцій проти рф.

«Назвати ворога ворогом, війну - війною, окупацію - окупацією. Це те найменше, що українські спортсмени хотіли почути від керівництва Національного олімпійського комітету ще в перші дні вторгнення росії. І, на жаль, цього не відбулося досі.

Прикро, але НОКи інших країн були активнішими у нашій підтримці, аніж рідна організація. Лише після тривалого мовчання під час нової фази війни Сергій Бубка нарешті публічно заговорив, але навіть посоромився вимовити слово «війна», визнати росію агресором та засудити окупацію українських міст і сіл. І це в той час, коли сотні українських спортсменів стали на захист Батьківщини зі зброєю в руках, а десятки були вбиті та покалічені окупантами.

Єдність полягає не в інертності та мовчанні, а в конкретній результативній роботі кожного з нас на своєму місці. Український спорт потребує потужної підтримки, в тому числі в окупованих регіонах. Необхідно вивести його з анабіозу та налагодити процес тренування не лише для «зіркових» спортсменів, але й для усіх, хто може та хоче досягати результатів», - зазначила Саладуха.

Володимир Клепач Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:36 0

Зазвичай глядачам її не показують

Коментарі