Зупинити машину. Великобританія запровадила санкції проти Медведчука

Під британські санкції також потрапив головний акціонер Лукойла Вагіт Алекперов

Великобританія внесла до списку санкцій ще 206 російських фізичних та юридичних осіб, у тому числі санкції введено стосовно затриманого напередодні кума путіна Віктора Медведчука. Санкції зосереджено на структурах, що підтримували окуповані райони Донецької та Луганської областей (УП).

Глава МЗС Британії Ліз Трасс заявила: «Після жахливого ракетного обстрілу мирних жителів на сході України ми сьогодні накладаємо санкції на тих, хто підтримує незаконні відокремлені регіони і причетний до звірств проти українського народу.

Ми продовжимо націлюватися на всіх, хто допомагає і підтримує війну путіна. З завтрашнього дня ми забороняємо імпорт російського чавуну та сталі, а також експорт квантових технологій та передових матеріалів, яких так потребує путін. Ми не спочиватимемо, наша місія - зупинити військову машину путіна на ходу».

Серед тих, чиї активи підлягають заморозку, Віктор Медведчук, затриманий напередодні в Україні, а також російський нафтовий магнат та головний акціонер Лукойлу Вагіт Алекперов, чий статок торік оцінювався у 25 млрд доларів.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 16 травня 2024, 23:37 0

Північноамериканські збірні виграли свої матчі на ЧС