Юрій ВЕРНИДУБ: «В Шерифі думали, що я заберу сім’ю і повернуся»

Наставник «Шерифа» повернувся в Україну і вступив до лав ЗСУ

Війна застала Юрія Вернидуба у Португалії, де його клуб «Шериф» мав грати поєдинок Ліги Європи з «Брагою». Після матчу український тренер повернувся в Тирасполь, а звідти вирушив до Запоріжжя. Вже 27-го лютого Юрій Вернидуб вступив до лав ЗСУ.

- Ви колись говорили, що якщо потрібно буде, підете захищати свою країну зі зброєю в руках. Так і вийшло…
- Це говорить про те, що я за свої слова відповідаю. Чи довго я думав? Я не вагався жодної хвилини. Я дізнався про початок війни в Португалії, ми з «Брагою» грали. Мені син подзвонив. В Україні було 4:30 ранку, у Португалії - 2:30 ночі. Я одразу прийняв рішення: після гри повертаюсь в Молдову і поїду додому. А по дорозі додому вже прийняв це рішення.

Я зранку підійшов до генерального директора, сказав, що мені важко буде, але я спробую налаштувати хлопців, щоб дали бій. Але програли 0:2. В клубі думали, що я сім'ю заберу і повернуся. Але коли я побачив, скільки людей повертається... Я не міг по-іншому. 26 лютого о 6-й вечора я повернувся у Запоріжжя і сказав дружині, що 27-го зранку йду до військкомату. Так і зробив.

- Вас у Запоріжжі всі знають прекрасно. Сильно здивувалися, коли побачили вас у військкоматі?
- Скажу чесно: я подзвонив знайомій людині, заму воєнкома у військкоматі, до якого я належу. Він сказав: «Приїжджай». Я приїхав, ми поспілкувалися. Він питає: «Миколайовичу, ви добре подумали?». Я кажу: «Дуже добре». Запитав мене: «Як артилерія?». Кажу: «З артилерією не знайомий. З автоматом вмію, що робити. Буду допомагати. Що скажете - те й буду робити».

Сергій Циба Джерело: Pressing
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 14:44 8

Колишній нападник «Динамо» оцінив шанси України на Євро-2024