ВІДЕО. Російський автогонщик зі сльозами вибачився за нацистський жест

Артем Северюхін був вигнаний із команди за безглузде святкування

Юний російський автогонщик Артем Северюхін зі сльозами на очах вибачився за свій нацистський жест на Гран-прі Португалії з картингу:

«Я хочу вибачитися перед усіма за те, що сталося вчора на чемпіонаті Європи з картингу. Стоячи на подіумі, я зобразив жест, який багато хто сприйняв як нацистське вітання. Але це не так. Я ніколи не підтримував нацизм і вважаю його одним із найстрашніших злочинів проти людства.

Я виступав під італійською ліцензією та виграв гонку під італійським прапором. І хлопці перед подіумом показували мені, що в Італії у таких випадках прийнято вдаряти себе по грудях у районі серця, висловлюючи подяку. Я лише хотів зобразити цей жест. Як сталося все інше, я пояснити не можу.

Я знаю, що винен, знаю, що дурний, і готовий понести покарання. Прошу зрозуміти мене, що я не підтримував нацизм чи фашизм цим жестом. У мене не було бажання образити глядачів, пілотів, уболівальників, команду чи глядачів трансляції. Вибачте мене, будь ласка».

Нагадаємо, 15-річний Северюхін після перемоги на турнірі картингістів серед юніорів показав жест, схожий на нацистське вітання. Мати гонщика заявила ЗМІ, що він таким чином «надсилав серця команді».

Після цього команда Ward Racing, за яку виступав Северюхін, розірвала контракт і припинила з ним співпрацю.

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 10:06 5

Бельгійський воротар Тібо Куртуа повернувся після травми

Коментарі