«Туди літали гелікоптери» - Арестович заявив про пряму допомогу Маріуполю

Українські військові не кидають своїх побратимів у місті-герої

Радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович розповів, як здійснюється допомога нашим військовим, котрі тримають оборону міста-героя Маріуполя.

«Нашим військам, які перебувають у Маріуполі, ми надаємо пряму та непряму підтримку. Пряма полягає в тому, що туди літали гелікоптери наші, вивозили поранених та закидали боєприпаси. А непряма в тому, що ми перервали постачання через порт Бердянська та через залізничну дорогу із Криму через Мелітополь. Ще є певні дії наших військових в Запорізькій області, які не дозволяють ворогові перекидати резерви під Маріуполь».

«Для прямої деблокади Маріуполя українські військові ще не мають сил, щоб пройти 120 кілометрів у степу під авіаційними ударами з Ростовської області та Криму з близьким плечем. По-друге, там знаходяться російські війська, які треба зупинити, потім переламати, пробити і лише потім наступати. Це не так просто, не кажучи вже про те, що основні зусилля російські збройні сили концентрують зараз у районі Ізюм - Волноваха із завданням оточити наші війська. Тобто найближчі наші війська до Маріуполя вже протягом місяця ведуть бої з переважаючими силами противника», - розповів Арестович.

Раніше про долю Маріуполя розповів Президент України Володимир Зеленський, котрий наголосив, що щоденно перебуває на зв'язку із головкомом.

Олексій Сливченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 16 травня 2024, 18:10 27

Зеленський наголошує на необхідності іноземної допомоги