Меркель відповіла на звинувачення Зеленського та запрошення до Бучі

Екс-канцлер Німеччини наполягає, що вважає правильним своє рішення у 2008-му

Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель наполягає, що вважає за правильне своє рішення не приймати Україну в НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку президента України Володимира Зеленського.

Прес-секретар Меркель заявила: «Федеральний канцлер доктор Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв'язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті».

Водночас, Меркель підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні, але не стала реагувати на запрошення приїхати до Бучі.

Прес-секретар: «З огляду на звірства, які стають помітними у Бучі та інших місцях України, всі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти бути на боці України та покласти край варварству та війні росії проти України мають повну підтримку колишнього канцлера».

Президент України Володимир Зеленський напередодні запросив колишнього канцлера Німеччини Ангелу Меркель та екс-президента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, щоб самим «побачити, до чого призвела політика поступок росії».

Зеленський також нагадав, що 3 квітня виповнилося 14 років від дня саміту НАТО в Бухаресті, коли був шанс вивести Україну із сірої зони на сході Європи.

Микола Степанюк Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 23:23 7

Арбітри почали масово відмовлятися від призначень на матчі

Коментарі