Капітан збірної України: «Сказали, що для країни потрібно зіграти на ЧС»

Андрій Міхнов розповів про підготовку до чемпіонату світу з хокею

Капітан збірної України з хокею Андрій Міхнов розповів про те, що не хотів покидати Київ, однак було ухвалено рішення виїхати з країни для підготовки до чемпіонату світу у Дивізіоні 1B.

ЧС має відбутися наприкінці квітня.

- Андрію, через війну більшість хокеїстів збірної України, зібравшись в угорському Мішкольці, повернулися на лід після місячної паузи. У вас відрізок без хокею виявився ще довшим.

- Так, бо ж невдовзі після перемоги «Сокола» в Кубку України прооперував пахові кільця. Не граю з 6 січня. У процесі відновлення після операції встиг трохи потренуватися зі збірною під час збору в Палаці спорту й, поки не почалася війна, кілька разів попрацював з «Соколом». Повноцінно тренувався не більше тижня. Але то дрібниці. Тренуватися в Мішкольці важко найперше морально. Бо ж батьки, чимало друзів залишилися в Києві, в Україні, де постійно лунають вибухи. Хвилююся, щоб зі всіма дорогими людьми, з нашою державою все було добре. До слова, дякую Федерації хокею України, що допомогли вивезти за кордон сім'ю. А з мамою й татом, які вирішили залишитися вдома, зідзвонюємося по кілька разів на день, запитую, як минула ніч. Головне, що всі живі й здорові.

Власне, з огляду на війну мені взагалі не хотілося виїжджати з країни. Для себе вже встиг змиритися, що з хокеєм цьогоріч завершено. Але зателефонував тренер збірної Вадим Шахрайчук. Сказав, що для держави важливо, щоб ми виступили на чемпіонаті світу, відстояли честь України на льодовому майданчику. Може, так і є, але Київ покидав із важким серцем.

Іван Зінченко Джерело: ФХУ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 12:58 52

На замітку Сергію Реброву