Сенатори США закликають Байдена прискорити постачання озброєння Україні

Зброя потрібна на вчора

Група сенаторів США обох партій запросила в адміністрації президента Джо Байдена подробиці про оборонну допомогу, надану Україні за період її протистояння до повномасштабного вторгнення військ РФ. Також вони виступають за прискорення постачання озброєнь.

У надісланому листі раднику Білого дому з національної безпеки Джейку Саллівану сенатори попросили надати список летального та нелетального озброєння, наданого Україні на сьогодні, та статус постачання.

Сенатори зазначають, що стратегія США щодо України «має надати необхідну зброю для самооборони, протистояти настанню російських військ та дати українському народу шанс виграти війну».

«Постачання нашої допомоги у сфері безпеки відбуваються щодня, і ми прискорюємо поставки якнайшвидше, щоб надати українцям ще більше озброєнь, які вони так ефективно використовують для захисту своєї країни, таких як зенітні та протитанкові системи», - йдеться у повідомленні.

Представник Ради нацбезпеки Білого дому повідомив, що за останні 3 тижні Штати надали Україні близько 350 мільйонів доларів допомоги у забезпеченні безпеки.

«Ми також сприяємо доставці додаткової допомоги від наших союзників та партнерів - з початку вторгнення Україні допомогу у забезпеченні безпеки надали не менше 30 країн», - додав він.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про додаткову допомогу Україні в галузі безпеки на суму 800 мільйонів доларів. Останній пакет включав, серед іншого, 800 зенітних систем Stinger, 100 тактичних безпілотних літальних апаратів та 2000 Javelin.

Максим Гаптар Джерело: РБК-Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 15:51 3

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді