Дипломат розповів, які шанси на завершення війни України та рф миром

Представники рашки стали реальніше розуміти, в якому становищі знаходяться

Член української дипломатичної групи у переговорах з рф Олександр Чалий розповів про те, як проходили переговори в турецькому Стамбулі і висловився про закінчення війни дипломатичним шляхом:

«Стійкість української армії та народу, а також фінансова та санкційна допомога міжнародних партнерів дозволили змінити баланс сил у переговорному процесі.

Завдяки ініціативі Ердогана (президента Туреччини) відкрився шанс для дипломатичного врегулювання війни в Україні, і ми почали використати цей шанс. Зараз росіяни стали реальніше розуміти, в якому становищі вони перебувають.

І ми зробили ці ключові наші пропозиції, наші червоні лінії, принаймні те, що я розумію, сьогодні з російського боку було зроблено декларації, що вони їх усвідомлюють.

Найважливішим у переговорному процесі є те, що Україна зможе отримати такі ж гарантії безпеки, які отримала б при вступі до НАТО. Україна зараз - це ключова постать у створенні нової системи європейської безпеки.

Дипломатична група добиватиметься визнання росією територіальної цілісності української держави на момент оголошення незалежності, проте долю Криму та захопленої частини Донбасу спрогнозувати важко».

Микола Степанюк Джерело: УНІАН
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 07:01 9

Наставник збірної згадав про важку розмову у перерві гри з Північною Македонією

Коментарі