Вуокатті-2022. Олена Городна посіла 29 місце у спринті

Вероніка Шевчик не потрапила до топ-50

У фінському Вуокатті стартувала біатлонна програма Європейського Юнацького Олімпійського Фестивалю.

На змаганнях представлено й українську команду. Щоправда, назвати підготовку наших юних спортсменів хоч трохи повноцінною не можна, особливо щодо стрільби. Виїхати за межі України наші біатлоністи зуміли зі своїми прикладами, але, зрозуміло, без стволів - оформити дозвіл на перетин кордону з гвинтівкою у повному комплекті за сьогоднішніх умов було неможливо.

Під час невеликого тренувального збору в Отепяя стволи нашій команді надали гостинні естонські господарі. А потім, при переїзді до Вуокатті, працювати довелося вже зі стволами, з якими допомогла фінська федерація біатлону. Проте звикнути до інвентарю за такий короткий термін дуже складно, що й показали сьогоднішні перегони.

Обидві українські учасниці не обійшлися без чималої кількості промахів, після яких Олена Городна фінішувала на 29-му місці, а Вероніка Шевчик стала 51-ю.

А чемпіонкою Фестивалю стала Сара Андерссон, яка, незважаючи на один промах на стійці, легко випередила всіх суперниць. Шведська дівчина додала це золото до перемоги на цьогорічному юніорському чемпіонаті світу, де вона стала першою в індивідуальній гонці. На 35 секунд від переможниці відстала словенка Клара Віндішар, а бронзу взяла її подруга по збірній Кайя Зорч.

Результати гонки:

1.

Сара Андерссон (0+1) 17:08,9
2. Клара Віндішар (0+1) +35,1
3. Кайя Зорч (0+0) +40,1
...
29. Олена Городна (0+2) +3:09,5
51. Вероніка Шевчик (1+2) +5:07,2

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 06:23 24

Sport.ua представляє анонс першого дня ОІ-2024 спільно з FAVBET