План Маршалла для України. Джонсон пообіцяв допомогу у відновленні країни

Україну не залишать віч-на-віч з її проблемами після перемоги над рашистами

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон анонсував план масштабного відновлення України після закінчення війни з росією.

Про це Джонсон розповів після спілкування із лідерами країн Вишеградської четвірки.

«Було досягнуто згоди про необхідність показати народу України зараз, що хоч би трапилося, а після того, як вільна, суверенна, незалежна Україна буде захищена та відновлена, ми відбудуємо все знову, і у нас буде «план Маршалла» щодо відновлення України», - заявив Джонсон.

Також сьогодні стало відомо, що Великобританія до кінця 2022 року приєднається до США щодо припинення імпорту російської нафти.


Примітка: план Маршалла є програмою допомоги Європі після Другої світової війни. Був висунутий у 1947 році американським державним секретарем Джорджем Маршаллом і набув чинності у квітні 1948 року. У плані брали участь 17 європейських країн, включаючи Західну Німеччину. План Маршалла сприяв встановленню повоєнного світу у Європі. Заявленою США метою реалізації плану було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торгових бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн, витіснення комуністів із владних структур та розвиток Європи загалом.

Олексій Сливченко Джерело: The Chronicle
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 23 травня 2024, 19:43 0

Тайсон програв українському боксеру Олександру Усику у мегафайті за абсолют