Контракти легіонерів УПЛ призупинені. ФІФА ухвалила рішення

У зв'язку з російсько-українською війною іноземним гравцям дозволено тимчасово підшукати нові клуби

У зв'язку з розв'язаною росією війною проти України ФІФА за погодженням з УЄФА та після консультацій з різними зацікавленими сторонами прийняла рішення тимчасово змінити «Положення про статус та трансфер гравців» для забезпечення правової визначеності та ясності з низки питань.

Принципи викладені у вигляді тимчасового додатка до зазначеного Положення під назвою «Тимчасові правила врегулювання виняткової ситуації, що витікає з війни в Україні».

Зокрема, було прийнято такі рішення:

1. Щодо ситуації в Україні, з метою надання гравцям та тренерам можливості працювати та отримувати заробітну плату, а також для захисту українських клубів, якщо сторони відповідного контракту прямо не домовилися про інше, всі трудові договори іноземних гравців та тренерів з клубами афілійовані з Українською асоціацією футболу (УАФ) будуть вважатися автоматично призупиненими до кінця сезону в Україні (30 червня 2022 року) без необхідності будь-яких дій від сторін із цього приводу.

2. Для забезпечення гнучкості для гравців, зареєстрованих в УАФ і які залишили або бажають залишити територію України внаслідок війни, іноземні гравці, попередня реєстрація яких була в УАФ, будуть допущені до реєстрації навіть у тому випадку, якщо термін реєстрації закритий в асоціації клубу, з яким вони укладають новий договір. Для того, щоб цей виняток був застосовним і щоб захистити чесність змагань, реєстрація в новому клубі має відбутися до 7 квітня 2022 року включно. Щоб ще більше захистити чесність змагань, клуби мають право зареєструвати максимум двох гравців, користуючись цим винятком.

Олексій Сливченко Джерело: ФІФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 21:10 28

Донецька команда сумарно має 39 трофеїв, а у киян залишилося 38 титулів

Коментарі