Ленцерхайд-2022. Норвежка Фемштейневік вирвала перемогу у суперспринті

Норвежка на останньому колі обігнала суперницю з Німеччини

Жіночий суперспринт на етапі Кубка IBU у швейцарському Ленцерхайде вкотре підтвердив, що у цій дисципліні кваліфікація та фінал - дуже різні змагання. Шведка Елізабет Хоґберґ, яка виграла кваліфікацію, у фіналі вже після двох рубежів остаточно випала з-поміж претенденток на нагороди, заробивши за дві лежки чотири кола штрафу. А у лідери перед останнім вогневим рубежем вирвалися дві спортсменки, які мали по три нулі на рубежах: норвежка Раґнільд Фемштейневік та німкеня Анна Вайдель, яка розпочинала цей сезон на Кубку світу.

Вирішальну стрільбу обидві пройшли з одним колом штрафу, але Вайдель із п'ятьма мішенями впоралася на п'ять секунд швидше, що дозволило їй саме таку перевагу заробити перед останнім кілометровим колом. До речі, саме у представниці Німеччини - найкращий показник у гонці зі швидкострільністю. Коло у суперспринті невелике, і навіть п'ятисекундна перевага - досить значна для такої дистанції. Але норвежка на останньому кілометрі розвинула фантастичну швидкість і не лише наздогнала суперницю, а й привезла їй сім секунд на фініші. Німецька біатлоністка задовольнялася сріблом, а на третю сходинку подіуму зуміла піднятися француженка Лу Жанмонно.

Перемога Раґнільд Фемштейневік наблизила її до лідерства в обох заліках Кубка IBU. Зараз саме норвежка йде першою в групі претенденток на завоювання глобуса, випереджаючи Лу Жанмонно на 5 очок. У неділю на етапі у Ленцерхайде відбудуться мас-старти.

Результати гонки:

1.

Раґнільд Фемштейневік (0+0+0+1) 20:26,4
2. Анна Вайдель (0+0+0+1) +6,9
3. Лу Жанмонно (0+0+1+0) +11,9

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Олександр Тішура Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:14 3

Тібо Куртуа зіграє у наступному матчі Ла Ліги