Контіолахті-2022. Геррманн виграла жіночий спринт

Колишня лижниця Стіна Нільссон виборола першу медаль у біатлоні

У Контіолахті програма восьмого етапу Кубка світу продовжилася спринтерськими гонками.

В жіночій гонці вітрова обстановка на стрільбищі була дуже непростою, через що дуже мало спортсменок зуміли обійтися без штрафних кіл. А на п'єдестал пошани піднялися троє дівчат, що допускали по одному промаху.

Справжньою сенсацією гонки стала шведка Стіна Нільссон, яка лише цього сезону почала регулярно з'являтися в гонках Кубка світу. І сьогодні у її активі є перший подіум! Показавши найкращу в гонці швидкість, Нільссон обмежилася одним колом штрафу та фінішувала третьою! Проблемною для Стіни поки що залишається швидкострільність - у цьому компоненті вона поступилася найкращим із суперниць 23 секунди. При цьому на фініші від перемоги її відокремило лише трохи більше п'яти секунд!

Перемогу ж здобула ще одна екс-лижниця Деніз Херрманн - другий успіх у нинішньому сезоні після олімпійського золота Пекіна. А всього в кар'єрі представниці Німеччини це дев'ята перемога в компанії найсильніших біатлоністок. Між Херрманн і Нільссон зуміла вклинитися норвежка Тіріль Екхофф, яка сьогодні стала срібною. А ось її подруга по збірній Марте Олсбю Ройселанд була трохи менш точною і з двома колами штрафу фінішувала восьмою.

Втім, лідерству норвежки в загальному заліку поки що нічого не загрожує: її найближча переслідувачка Ельвіра Еберг зуміла відіграти сьогодні лише два бали, посівши сьоме місце у спринті з тими самими двома промахами. І тепер між двома лідерами Кубка світу дистанція у 86 балів.

Результати гонки:

1.

Деніз Херрманн (0+1) 20:08,6
2. Тіріль Екхофф (0+1) +5,0
3. Стіна Нільссон (0+1) +5,2

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A